Τέλος εποχής για το Video Land


Τίτλοι τέλους για μία ακόμη ιστορική επιχείρηση του Χολαργού, η οποία κράτησε συντροφιά σε όλους για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Φυσικά, οι πιο παλιοί θα θυμούνται και το πρώτο σημείο του αγαπημένου video club της ευρύτερης περιοχής του Κάτω Χολαργού, που δεν ήταν άλλο από την τελευταία θέση ενός άλλου ιστορικού καταστήματος της πόλης (Lady), στον αριθμό 71 της οδού Βουτσινά.

Τα περισσότερα χρόνια του, ωστόσο, το Video Land τα πέρασε λίγο πιο πέρα, στη διασταύρωση των οδών Βουτσινά & Αετιδέων, εκεί όπου οι λάτρεις των ταινιών, των σειρών και των video games έδιναν καθημερινά ραντεβού για τη δική τους ιεροτελεστία. Αυτή της ενοικίασης μίας ακόμη βιντεοκασέτας κάποτε, ενός ακόμη DVD μετέπειτα.

Με την κυριαρχία του διαδικτύου σχεδόν σε όλους τους τομείς τα τελευταία χρόνια, αναπόφευκτα οι πρώτοι που… την πλήρωσαν ήταν οι ιδιοκτήτες παρόμοιων επιχειρήσεων, με το Video Land ωστόσο να αντέχει για πολύ καιρό χάρη στην αγάπη του κόσμου.

Κάθε τέλος εποχής, βέβαια, αποτελεί και την απαρχή μιας νέας, με την αγαπητή σε όλους Ελένη του Video Land να ετοιμάζεται για το δικό της νέο ξεκίνημα, το οποίο θα τη βρει στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου Trilithon επί των οδών Υμηττού & Ασπασίας, ξανά δηλαδή στα πέριξ της πλατείας Δημοκρατίας.

Από εμάς, ένα «ευχαριστώ» για τις αναμνήσεις, αλλά και ένα «καλή αρχή» στη νέα προσπάθεια!