Το πρόγραμμα εορτασμού του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού


Λίγες ημέρες πριν από την εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου), το «Μένουμε Χολαργό» φέρνει στη δημοσιότητα το πλήρες πρόγραμμα της ετήσιας θρησκευτικής πανήγυρης του Ενοριακού Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού για το 2020.

Για μία ακόμη χρονιά, οι λατρευτικές εορταστικές εκδηλώσεις στο Ναό του Τιμίου Σταυρού θα ξεκινήσουν την παραμονή της μεγάλης εορτής, το απόγευμα (19:00) της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2020, με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Θεοδωρήτου.

Λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, για πρώτη φορά στα νεότερα χρονικά δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτάνευση της ιερής εικόνας και του Τιμίου Σταυρού στα στενά της ενορίας, με τις ιερές ακολουθίες της 13ης Σεπτεμβρίου να συνεχίζονται στις 22:00 με την τέλεση της ιερής αγρυπνίας, η οποία θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Την κυριώνυμο ημέρα (Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020) και προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ. Φιλοθέου, θα τελεστούν στις 07:00 ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα λάβει χώρα η Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Το απόγευμα (18:30) της ίδιας ημέρας (14/9) θα ακολουθήσουν ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Παράκληση και οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.

Οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι συνεργάτες του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της ετήσιας πανήγυρης της ενορίας, τόσο την Κυριακή 13, όσο και τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, τηρώντας με ευλάβεια το έκτακτο υγειονομικό πρωτόκολλο.