ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ: Ποιοι έφυγαν, ποιοι δεν επέστρεψαν, ποιοι επανήλθαν, ποιοι συνεχίζουν


Μια πρώτη και γρήγορη ανάλυση των κινήσεων Αποστολόπουλου στη δεύτερη χρονιά της δεύτερης δημαρχιακής του θητείας.

Με το παρασκήνιο να δίνει και να παίρνει ανακοινώθηκαν τελικά το μεσημέρι της Δευτέρας (5/10), με 5 μάλιστα μέρες καθυστέρηση (!), οι νέοι Αντιδήμαρχοι Παπάγου-Χολαργού για το δεύτερο έτος (2020-2021) της δεύτερης δημαρχιακής θητείας Αποστολόπουλου.

Κι αν τα πρόσωπα που θα αναλάμβαναν τις καίριες θέσεις ευθύνης στο Δήμο για την επόμενη περίοδο ήταν λίγο έως πολύ γνωστά, εντύπωση στους… παροικούντες την Ιερουσαλήμ προκάλεσε περισσότερο το ποιοι έφυγαν (ή δεν επέστρεψαν) παρά το ποιοι επανήλθαν ή συνεχίζουν.

Μεγαλύτερο θόρυβο αναμφίβολα προκάλεσε η αποπομπή του πρώτου σε σταυρούς Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης Αποστολόπουλου αλλά και ολόκληρου του Δήμου, δηλαδή του Δημήτρη Οικονόμου, με τον ιδιαίτερα δημοφιλή αλλά και πάντα δραστήριο Παπαγιώτη οδοντίατρο να τίθεται την τελευταία στιγμή και μέσω email (!) εκτός του νέου διοικητικού σχήματος.

Επιπλέον, εκτός αντιδημαρχιών και εκτός οποιασδήποτε θέσης ευθύνης έμεινε για μία ακόμη χρονιά ο Θανάσης Βαλυράκης, με το ρήγμα ανάμεσα στο Δήμαρχο και τον πρώην Αντιδήμαρχο και πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να βαθαίνει πια ολοένα και περισσότερο.

Κι αν ο Θανάσης Βαλυράκης συνεχίζει να επιλέγει το δρόμο της σιωπής και της αποστασιοποίησης, έχοντας ελαττώσει ακόμη και τις εμφανίσεις του στα ίδια τα Δημοτικά Συμβούλια, η «απάντηση» από πλευράς Οικονόμου μέσω της έκτακτης συνέντευξης Τύπου (και όχι μόνο…) την Τετάρτη (7/10 – 18:00) αναμένεται να προκαλέσει μεγαλύτερους τριγμούς στη Δημοτική Αρχή.

Εντύπωση αν μη τι άλλο προκαλεί και η απουσία της Άννας-Μαρίας Τσικρικώνη από το νέο σχήμα, με την τέως Αντιδήμαρχο Οικονομικών και σύζυγο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, ωστόσο, να μένει εκτός πιθανότατα λόγω δικής της σχετικής επιθυμίας.

Οι αντικαταστάσεις Δημητριάδου-Σιαμάνη, τέλος, θεωρούντο από άπαντες δεδομένες, με τη μεν πρώτη να ολοκληρώνει τον κύκλο της και τον δεύτερο να αποδεικνύεται ο… πιο αδύναμος κρίκος της τριπλέτας-ασπίδα στον Ηλία Αποστολόπουλο (Τράκας-Σιαμάνης-Πετράκης), από την οποία τουλάχιστον ένας θα έπρεπε να «θυσιαστεί» προκειμένου να διατηρηθούν από το Δήμαρχο οι όποιες ενδοπαραταξιακές ισορροπίες.

Από εκεί και πέρα, η διατήρηση του Μιχάλη Τράκα στο πόστο του ή μάλλον στα πόστα του (Τεχνικά Έργα, Παιδεία) και η αναβάθμιση Πετράκη (Καθαριότητα Χολαργού) μπορεί σε κάποιους να δημιουργεί απορίες, ταυτόχρονα όμως έρχεται να ανταμείψει τους δύο στον πιστό ρόλο του κυματοθραύστη που αυτοβούλως έχουν από την πρώτη στιγμή αναλάβει υπέρ του επικεφαλής τους.

Παραμονή σε θέση Αντιδημάρχου είχαμε και για τον Μιχάλη Υφαντή, ο οποίος μάλιστα επιλέχθηκε για να αναλάβει, έμμισθα πλέον, το χαρτοφυλάκιο που μέχρι την περασμένη εβδομάδα κατείχε ο Δημήτρης Οικονόμου, με τις συγκρίσεις στον τομέα της καθαριότητας στου Παπάγου να αναμένονται πια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο διπλασιασμός των γυναικών στις αντιδημαρχίες Παπάγου-Χολαργού έφερε ξανά στα γραφεία της Περικλέους τέσσερις συνεργάτιδες του Ηλία Αποστολόπουλου που μετρούσαν ήδη έναν χρόνο απουσίας από το εν λόγω πόστο. Κι αν για τις Αθανασάκου-Νικάκη η επιστροφή θεωρείτο σχεδόν βέβαιη, οι Ρουφογάλη-Βεντουζά φαίνεται πως «χαμογέλασαν» κυριολεκτικά στις… καθυστερήσεις, με τις καραμπόλες της τελευταίας στιγμής να τις ευνοούν στο έπακρο.

Να σημειωθεί, τέλος, πως οι επιλογές Αποστολόπουλου διατήρησαν το ισοζύγιο εντοπιότητας, με τους Αντιδημάρχους που προέρχονται από το Χολαργό να παραμένουν 5 (Αθανασάκου, Τράκα, Πετράκη, Νικάκη, Ρουφογάλη) και από του Παπάγου 2 (Υφαντής, Βεντουζά).