Δοξολογία χωρίς επισήμους στους Ναούς


Την προτροπή προς τους πολιτικούς και τοπικούς αξιωματούχους στα όρια της Αρχιεπισκοπικής του περιφέρειας να τιμήσουν τις θυσίες των προγόνων μας χωρίς να συμμετάσχουν στις επίσημες τελετές της 28ης Οκτωβρίου, δίνοντας το καλό παράδειγμα στην αποφυγή των συναθροίσεων, εξέφρασε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος, αφού υπογραμμίζει τη στάση της Εκκλησίας «στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας» για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, απευθύνει κάλεσμα στους πολιτικούς αξιωματούχους «να δώσουν το καλό παράδειγμα» στην αποφυγή των συναθροίσεων εν όψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Οι στιγμές για την πατρίδα μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού απειλεί την υγεία και τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας.

Η Εκκλησία μας, που από την πρώτη στιγμή μπήκε στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την προστασία του ανθρωπίνου προσώπου και τήρησε και τηρεί όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων υγειονομικών αρχών της χώρας μας, καλεί, εν όψει της Δοξολογίας για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και μέσα στα όρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, τους δημοτικούς, περιφερειακούς και λοιπούς πολιτικούς αξιωματούχους να συμμετάσχουν αυτή τη χρονιά με έναν διαφορετικό τρόπο.

Να τιμήσουν τις ηρωικές θυσίες των προγόνων μας, των Ελλήνων και των Ελληνίδων που έδωσαν τη ζωή τους για τον τόπο μας, χωρίς να λάβουν μέρος στις επίσημες τελετές, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα για την αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων, που, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν τη βασική πηγή διασποράς του ιού.

Άλλωστε, κάθε εθνική εορτή είναι ημέρα μνήμης, είναι ημέρα ευθύνης και χρέους για όλους μας. Είναι ευκαιρία να προσευχηθούμε στην Υπέρμαχο Στρατηγό και Μητέρα όλων μας, την Υπεραγία Θεοτόκο, να σκεπάζει την πατρίδα μας από κάθε είδους ορατή ή αόρατη απειλή και μάστιγα».