ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ: «Σπάστε τον κύκλο της συνενοχής»


Με αφορμή τις ακραίες κακοποιήσεις ζώων που είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα, ο σύλλογος «Φίλοι Ζώων Παπάγου-Χολαργού» υπενθυμίζει τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση απειλής, κάνοντας γνωστό και πρόσφατο αντίστοιχο περιστατικό σε πολυκατοικία της λεωφόρου Περικλέους.

Συγκεκριμένα:

«ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ Ή ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΑΣ, ενοχλείται δε τόσο ώστε να αφήνει απειλητικά μηνύματα και γενικά να σας τρομοκρατεί ότι θα κάνει κακό στα ζωάκια, δεν περιμένουμε να πραγματοποιήσει τις απειλές του, μπορείτε να κάνετε καταγγελία στο ΑΤ, δίνοντας τα στοιχεία εκείνου που μας απειλεί.

Επιμένετε να καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων η απειλή κατά του ζώου ή της προσωπικότητάς μας, επισημαίνοντας το άρθρο 16 του νόμου 4039/12 και ζητώντας αντίγραφο της καταγραφής.

Ζητάμε να ενημερωθεί αυτός που μας απειλεί για τις σοβαρές ποινές που προβλέπονται.

ΕΠΙΣΗΣ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ να πάρει ξεκάθαρα θέση και απερίφραστα να καυτηριάσει τις εγκληματικές ενέργειες, εμπράκτως να υποστηρίξει τους εθελοντές φιλόζωους και σε συνεργασία μαζί τους να δημιουργηθεί μια ομπρέλα προστασίας των ζώων.

ΟΣΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΖΩΑ ΣΠΑΝΙΩΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΕΚΕΙ!

Συνέβη και στη γειτονιά μας!

Λεωφόρος Περικλέους χαμηλά, όπως κατεβαίνουμε προς τη Μεσογείων αριστερά. Επί σειρά ετών εθελόντρια σιτίζει αδέσποτες γατούλες σε ακάλυπτο πολυκατοικίας και δέχεται λεκτική βία από γείτονα. Έχουν γίνει συστάσεις και από το σύλλογο και από την αστυνομία, τα γατάκια ευτυχώς είναι καλά αλλά… συνέβη το απευκταίο, πριν 4-5 μέρες ο/η συγκάτοικος χειροδίκησε εναντίον δύο ανήλικων 3 και 5 ετών που έπαιζαν στον ακάλυπτο και τον/την ενόχλησαν. Εννοείται ότι κατατέθηκε μήνυση.

ΜΙΛΗΣΤΕ… ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ».