Η Δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου στο Χολαργό (pics)


Με τους μαθητές των σχολείων της πόλης να κρατούν ψηλά τη σημαία αλλά και αποστάσεις, φορώντας ευλαβικά τη μάσκα στη μάχη κατά του κορονοϊού, τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης (28/10) στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης η Δοξολογία για το Έπος του ’40, 80 χρόνια μετά το βροντερό «ΟΧΙ» των Ελλήνων στα ιταλικά στρατεύματα και τις φασιστικές αξιώσεις του Μπενίτο Μουσολίνι.

Στη συγκινητική ομιλία του, που είχε χαρακτήρα πανηγυρικού, ο προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, συμπαραστατούμενος από τον συνεφημέριό του, π. Ιωάννη Καλογερόπουλο, έκανε ειδική μνεία στην προσφορά της Εκκλησίας στον αγώνα του έθνους κατά των δυνάμεων του Άξονα, αναφέροντας μεταξύ άλλων συγκεκριμένες περιπτώσεις ιερωμένων που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος.

Η φετινή (2020) 28η Οκτωβρίου μπορεί να ήταν διαφορετική, δίχως τους Ναούς ασφυκτικά γεμάτους, δίχως παρελάσεις και χωρίς επισήμους, τίποτα από όλα αυτά ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να κάμψει το υψηλό φρόνημα του λαού και δη των Χολαργιωτών, με τον κόσμο που βρέθηκε ανήμερα (28/10) της εορτής της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό της πόλης να ψέλνει δυνατά και περήφανα τον Εθνικό Ύμνο πριν το «Δι᾿ εὐχῶν» των ιερέων.