Με διαδικτυακές αφηγήσεις η 28η Οκτωβρίου σε Χολαργό-Παπάγου


Οι ήρωες βετεράνοι συμπολίτες μας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Κωνσταντίνος Κόρκας, Κωνσταντίνος Χατζηλάκος, Γεώργιος Πλειώνης και Σπυρίδων Καψάλης, εξιστορούν ανήμερα της εθνικής επετείου πώς οι ίδιοι έζησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε ένα αφιέρωμα το οποίο θα προβληθεί μέσω Facebook αλλά και από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού | Οριστικά απούσα από τη Δοξολογία σε Αγία Σκέπη και Παναγία Φανερωμένη η Δημοτική Αρχή

Συγκεκριμένα:

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού φέτος θα τιμήσει τους ήρωες της πατρίδας μας με έναν διαφορετικό τρόπο και με σεβασμό προς την υγεία και τη ζωή των συνανθρώπων μας

Σε στιγμές κρίσεων και μεγάλων κινδύνων η πατρίδα μας έχει αποδείξει ότι με ομοψυχία και αποφασιστικότητα, καταφέρνει να κρατήσει όρθια τα ιδανικά και τις αξίες του τόπου μας.

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας, ημέρα που τιμούμε τους Έλληνες ήρωες που αψήφησαν τη ζωή τους, προκειμένου να διαφυλάξουν την ελευθερία μας.

Στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού θα πραγματοποιηθούν οι καταθέσεις στεφάνων από τα σχολεία και από τα συστήματα Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού στα Ηρώα Πεσόντων, με απόλυτη ασφάλεια και με αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Η Δημοτική Αρχή δεν θα παραστεί στη Δοξολογία της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου, ακολουθώντας τη σύσταση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου, να τιμήσουμε τις ηρωικές θυσίες των προγόνων μας χωρίς να λάβουμε μέρος στις επίσημες τελετές, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα για την αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων, που σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν τη βασική πηγή διασποράς του ιού.

Φέτος, θα τιμήσουμε τους ήρωες της πατρίδας μας με έναν διαφορετικό τρόπο, σεβόμενοι την υγεία και τη ζωή των συνανθρώπων μας.

Θα θυμηθούμε και θα αντλήσουμε διδάγματα από την αστείρευτη δεξαμενή της ελληνικής ιστορίας, μέσα από τις αφηγήσεις τεσσάρων ηρώων συμπολιτών μας, Βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που είναι στενά συνδεδεμένοι με το Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

  • Του Αντιστράτηγου ε.α κ. Κωνσταντίνου Κόρκα,
  • Του Αντιπτέραρχου ε.α. κ. Κωνσταντίνου Χατζηλάκου,
  • Του Αντιπτέραρχου ε.α. κ. Γεώργιου Πλειώνη και
  • Του Αντιναύαρχου ε.α. κ. Σπυρίδωνα Καψάλη.

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 θα μας εξιστορήσουν πώς οι ίδιοι έζησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε ένα αφιέρωμα το οποίο θα προβληθεί από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου (www.dpapxol.gov.gr) και την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook (Δήμος Παπάγου Χολαργού – Municipality of Papagou Xolargou).