Ναι μεν αλλά από Οικονόμου


Χωρίς ειδήσεις η συνέντευξη Τύπου του τέως Αντιδημάρχου Καθαριότητας Παπάγου, με το Δημήτρη Οικονόμου να επιτίθεται για μία ακόμη φορά με σκληρές εκφράσεις προς τον Ηλία Αποστολόπουλο | Παραμένει στην παράταξη του Δημάρχου ο δημοφιλής Παπαγιώτης οδοντίατρος, αφού ούτε αποχωρεί ούτε διαγράφεται, δηλώνοντας ωστόσο ως απίθανο το ενδεχόμενο να ξανασυνεργαστεί με τον «αλαζονικό και ανακόλουθο επικεφαλής του συνδυασμού»

Στον βίαιο τρόπο με τον οποίο σταμάτησε η θητεία του στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας Παπάγου στάθηκε ξανά ο Δημήτρης Οικονόμου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης (14/10) στους εκπροσώπους των ηλεκτρονικών και έντυπων Μέσων ενημέρωσης της περιοχής.

Από τα βέλη του κ. Οικονόμου δεν ξέφυγε ούτε αυτή τη φορά ο Ηλίας Αποστολόπουλος, με τον τέως Αντιδήμαρχο να του χρεώνει χαρακτηριστικά φθόνο, ζήλια και φόβο, αφού, σύμφωνα με τον γνωστό Παπαγιώτη οδοντίατρο, αυτοί, μαζί με τη διαφοροποίηση Οικονόμου στο θέμα της μείωσης του συντελεστή δόμησης στην Κοινότητα Παπάγου, ήταν και οι βασικοί λόγοι που ώθησαν το Δήμαρχο στην αποπομπή του μέχρι πρότινος βασικού του συνεργάτη.

Στην ερώτηση που του τέθηκε από το «Μένουμε Χολαργό» και που απασχολεί περισσότερο τους ίδιους τους ψηφοφόρους του κ. Οικονόμου, περί πιθανής δηλαδή ανεξαρτητοποίησης και διεκδίκησης της Δημαρχίας στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές, ο τέως Αντιδήμαρχος και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και τόνισε πως δεν πιστεύει πως υπάρχει περιθώριο νέας συνεργασίας με τον Ηλία Αποστολόπουλο, ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την παράταξη του Δημάρχου, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το απώτερο μέλλον:

«Ανήκω σε έναν συνδυασμό με τον οποίο και εξελέγην. Δεν προτίθεμαι να αποχωρήσω και δεν θα αποχωρήσω. Ο συνδυασμός δεν είναι μαγαζάκι του Αποστολόπουλου. Τον αποτελούν αξιόλογοι συνάδελφοι που έχουμε δώσει μαζί αγώνες και σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν είναι στην πρόθεσή μου αυτή τη στιγμή που μιλάμε να αποχωρήσω. Ο νομοθέτης λέει ότι τα 2/3 του συνδυασμού μπορούν να αποφασίσουν τη διαγραφή μου. Αν θέλει ο Δήμαρχος να με διαγράψει, ας το κάνει. Εγώ δεν παίρνω τίποτα πίσω από όσα έχω πει. Θεωρώ ωστόσο απίθανο να ξανασυνεργαστώ με το Δήμαρχο από θέση ευθύνης».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Οικονόμου κατά την εισαγωγική του ομιλία στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (14/10) στην πρώην «Ολυμπιάδα» Παπάγου:

«Κατ’ αρχάς ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκρισή σας. Πιστεύω ότι ο τοπικός Τύπος και ειδικά ο Τύπος είναι η δημοκρατία σε ανάπτυξη. Δηλαδή, αν δεν έχουμε στην τοπική μας κοινωνία τις φωνές των Μέσων να πληροφορείται ο πολίτης αντικειμενικά και επίσης να καταφεύγει πολλές φορές αυτός που νιώθει αδικημένος και να φροντίζουν τα Μέσα τα προβλήματα, νομίζω θα ήταν η δημοκρατίας μας πιο ελλιπής.

Εγώ πραγματικά σας γνωρίζω και προσωπικά, αλλά και να μη σας γνώριζα, αν δει κανείς τα έντυπα και τις ιστοσελίδες σας και παρακολουθήσει τη δουλειά σας, πραγματικά θεωρώ ότι συμβάλλετε στο να υπάρχει ενημέρωση και να υπάρχει στην τοπική μας κοινωνία ένα φως. Δεν θα κάνω πολύ μεγάλη εισαγωγή γιατί θεωρώ πιο ενδιαφέρον ίσως να συζητήσουμε και μέσα από αυτή τη συζήτηση να δούμε κάποια πράγματα και να φωτίσουμε κάποια γεγονότα.

Όταν έγιναν οι εκλογές του 2019, λίγο μετά με κάλεσε ο Δήμαρχος να κάνουμε μία συζήτηση σχετικά με την επόμενη δημοτική περίοδο. Μου πρότεινε την Αντιδημαρχία στον τομέα Πρασίνου, Περιβάλλοντος & Καθαριότητας στου Παπάγου και στη συζήτησή μας επάνω το πρώτο που του είπα ήταν πως θα εκπονήσω ένα πλάνο, αλλά τον ρώτησα πόσο διάστημα θα διαρκεί.

Μου είπε ότι οι Αντιδημαρχίες θα είναι 13 μήνες και του είπα αμέσως ότι, κοίταξε να δεις, εγώ θεωρώ ότι αυτός ο χώρος απαιτεί ένα διάστημα τουλάχιστον δύο ετών για να εκπονήσω ένα σχέδιο ώστε να μπορέσω να ανταποκριθώ. Γιατί, όπου δούλεψα, είτε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε ως Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, είχα μια ευχέρεια πραγματικά να δουλέψω.

Ο Δήμαρχος συμφώνησε. Κάτι μου επανέλαβε, χωρίς εγώ να το θίξω, τον Δεκέμβριο του 2019. Τον Ιούνιο του 2020 σε συνάντηση που εγώ προκάλεσα στην “Ολυμπιάδα” για το επόμενο διάστημα, με άκουσε πάλι, γιατί υπήρχε πάντα ένα ζήτημα σχετικά με τη λειτουργία του γραφείου και της γραμματείας. Και θα το αναλύσω λίγο περισσότερο αυτό.

Ανανεώσαμε λοιπόν το ραντεβού μας για τις Αντιδημαρχίες που θα ερχόντουσαν στις αρχές Οκτωβρίου. Λίγο πριν την ανακοίνωση, την Πέμπτη (1/10), με κάλεσε στο γραφείο του και, αφού συζητήσαμε, μείναμε στο ότι το Σαββατοκύριακο που θα ερχόταν θα ξαναμιλούσαμε. Δυστυχώς, όπως γνωρίζετε, την Κυριακή (4/10) το βράδυ πήρα ένα email το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ μου έλεγε ότι σας ευχαριστώ πολύ, αφού μου είπε και καλά λόγια, αλλά πλέον δεν θα είστε στη Δημοτική Αρχή. Στη διοίκηση για την ακρίβεια.

Είμαι μεγάλος άνθρωπος, ήταν πρωτοφανής αυτή η συμπεριφορά απέναντι σε έναν συνεργάτη τόσων ετών και μάλιστα σε έναν συνεργάτη ο οποίος ήταν πρώτος στις Δημοτικές Εκλογές του 2014, σε κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, πρώτος το 2019 με ρεκόρ ψήφων. Μου ανακοίνωσε λοιπόν ότι σταματά, διακόπτει την Αντιδημαρχία αυτή.

Έτσι, θεωρώ ότι διέκοψε ένα έργο το οποίο είχα μπροστά μου, το είχα οργανώσει και το οποίο ανέμεναν και οι πολίτες της πόλης, που αυτό είχε γίνει γνωστό και μέσω ανακοινώσεων μέσα από τα media. Θα σταθώ σε δύο ζητήματα και θα κλείσω τον μικρό μου αυτό πρόλογο.

Από την αρχή, κάτι σε αυτή τη φάση δεν μου είχε πάει καλά. Διότι όταν ξεκίνησα και παρέλαβα το γραφείο και τη γραμματεία στην Κοινότητα Παπάγου διαπίστωσα ότι είχα ένα γραφείο στο οποίο ήταν μία κοπέλα μέσα, η οποία είχε μια κάποια άλλη δραστηριότητα, τα τηλέφωνα χτυπάγανε, η γραμματειακή υποστήριξη που είχα ήταν από υπάλληλο ο οποίος είχε και άλλες αρμοδιότητες και αμέσως είπα, μα είναι δυνατόν αυτό το περιβάλλον να είναι για έναν Αντιδήμαρχο;

Διότι εγώ το γραφείο το καταλάβαινα σαν ένα επιτελικό σημείο όπου θα μπορείς να δουλέψεις, να συγκεντρώνεις όλα τα ζητήματα, να έχεις έναν κεντρικό άξονα, να μπορείς να διευθύνεις την όλη Αντιδημαρχία, όλα τα ζητήματα.

Ο φθόνος, η ζήλια και ο φόβος οδήγησαν τον κύριο Αποστολόπουλο στο να διακόψει την Αντιδημαρχία μου. Έπαιξε σημαντικό ρόλο πιστεύω, τελειώνοντας, ότι πήρα σαφή θέση υπέρ των πολιτών του Παπάγου για το συντελεστή δόμησης, όταν καταψήφισα στο Δημοτικό Συμβούλιο το συντελεστή, ο οποίος από 1 μειωνόταν σε 0,9.

Εγώ αυτή τη μικρή εισαγωγή ήθελα να κάνω και να σας δώσω το λόγο για να έχουμε μια ελεύθερη και άνετη συζήτηση με τις ερωτήσεις σας, που να είστε βέβαιοι ότι εγώ πρόθυμα θα απαντήσω, ακόμα και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις».