Το πρόγραμμα εορτασμού του Ι.Ν. Αγίας Σκέπης Παπάγου


Αναλυτικά το πρόγραμμα της ετήσιας θρησκευτικής πανήγυρης του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Παπάγου για το 2020.

Με τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας σε πλήρη ισχύ και για τους ιερούς ναούς, ο Καθεδρικός Ναός του Παπάγου ετοιμάζεται να εορτάσει και φέτος την Αγία Σκέπη, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε πως ύστερα από παρότρυνση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου, η Δοξολογία της Τετάρτης (28/10) αναμένεται να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία του Δημάρχου και λοιπών αιρετών, προς αποφυγή ανεπιθύμητου και ανούσιου συνωστισμού.

Το εορταστικό πρόγραμμα του διημέρου, το οποίο θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Θεοδώρητος, έχει ως εξής:

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 (παραμονή εορτής)

  • 19:00 – Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αροτκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 (κυριώνυμος ημέρα)

  • 07:00-10:30 – Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου. Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή και Τρισάγιον δια τους εν τω πολέμω πεσόντας.
  • 18:00-19:30 – Εσπερινός και παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.