Ελεύθερα τα κατοικίδια στο πάρκο της Παναγιώτου


Αφαιρέθηκαν οριστικά οι ταμπέλες που απαγόρευαν την είσοδο στους σκύλους συντροφιάς στο πάρκο του Άνω Παπάγου, ύστερα από αιτήματα φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και σχετική ερώτηση-παρέμβαση της Δημοτικής Συμβούλου των «8 Προτάσεων», Μαρίας Σιώτου.

Οι ταμπέλες που απαγόρευαν την είσοδο στους σκύλους συντροφιάς στο παρκάκι της οδού Παναγιώτου στου Παπάγου και που είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των φιλόζωων εντός αλλά και εκτός του Δήμου Παπάγου-Χολαργού αποτελούν παρελθόν εδώ και μία περίπου εβδομάδα.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο θέμα είχε απασχολήσει πρόσφατα και το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από σχετική ερώτηση της Δημοτικής Συμβούλου των «8 Προτάσεων», Μαρίας Σιώτου.

Μιλώντας μάλιστα στον Αθήνα 9,84, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ότι αυτές οι ταμπέλες δεν συμβάδιζαν με την ποιότητα ζωής και την αγάπη της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών στα ζώα συντροφιάς.

«Δώσαμε εντολή», σημείωσε χαρακτηριστικά, «στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και απομακρύνθηκαν πριν από μία εβδομάδα οι ταμπέλες που υπήρχαν πριν την ενοποίηση του Δήμου Παπάγου με εκείνον του Χολαργού». «Είναι σημαντικό», πρόσθεσε, «όλοι να αγαπάμε τα ζώα και γιατί όχι μέσα σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο να υιοθετήσουμε και ένα αδέσποτο».

Ύστερα από την αίσια έκβαση της υπόθεσης και την οριστική αφαίρεση των ταμπελών, η κ. Σιώτου, φανερά δικαιωμένη, προέβη μέσω των social media στην ακόλουθη δήλωση:

«Η επιμονή μας, από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκαμε στο ΔΣ, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων έφερε καρπούς. Φέραμε προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διαχείριση των αδέσποτων, για την αντιμετώπιση των περιστατικών φόλας, ζητήσαμε ταΐστρες και ποτίστρες, ζητήσαμε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με αποκλειστικό θέμα την ευζωία των αδέσποτων και δεσποζόμενων στο Δήμο μας.

Το πιο πρόσφατο θέμα που φέραμε, ήταν η αφαίρεση των παράνομων πινακίδων στο άλσος στην Παναγιώτου στου Παπάγου, που απαγόρευαν την διέλευση των δεσποζόμενων μέσα στον χώρο, με αναχρονιστικό και ενδεικτικό της αντιμετώπισης του θέματος από την Δημοτική Αρχή περιεχόμενο. Με τη βοήθεια φίλων δημοτών που ακούραστα έδιναν ανταπόκριση από το σημείο, φτάσαμε στο σημείο οι ταμπέλες να κατέβουν! Φίλοι, νικήσαμε! Οι παράνομες ταμπέλες έφυγαν!».