Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού για το κρούσμα κορονοϊού στο σχολικό συγκρότημα της 17ης Νοεμβρίου


Τρία επιπλέον μέτρα, ενισχυτικά του σχετικού πρωτοκόλλου διαχείρισης κρουσμάτων, για την ομαλή και ασφαλή συνέχιση της λειτουργίας των συστεγαζόμενων σχολείων του Άνω Χολαργού, ζητά από Δήμο και λοιπούς αρμόδιους φορείς ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, ύστερα από το επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 σε εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού.

Αναλυτικά:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες

Το Σάββατο 31/10/2020 το πρωί ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου- Χολαργού ότι υπάρχει θετικό κρούσμα covid-19 εκπαιδευτικού στο συστεγαζόμενο με το σχολείο μας 3ο Δημοτικό, με αποτέλεσμα να ληφθεί απόφαση για το κλείσιμο του Ε1 τμήματος του 3ου Δημοτικού για 14 ημέρες. Ευχόμαστε στη δασκάλα περαστικά, υγεία και δύναμη.

Με τη γνωστοποίηση του κρούσματος, εκπρόσωποι του Συλλόγου μας επικοινώνησαν με τη Διευθύντρια του σχολείου μας, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Τράκα και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Γκούμα, ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την κατάσταση. Επικοινωνήσαμε επίσης με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειές μας. Ενημέρωση εκ μέρους του Συλλόγου μας έγινε και στην Ένωση Γονέων του Δήμου μας.

Μετά τις επισημάνσεις των Συλλόγων Γονέων υπάρχει δέσμευση ότι θα γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου μέσα στο Σαββατοκύριακο (και όχι μόνο στους χώρους που κινήθηκε η εκπαιδευτικός που διαγνώστηκε θετική όπως προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο και υπήρχε αρχικά η πρόθεση), ενώ εκ μέρους της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής υπήρξε δέσμευση ότι θα παρασχεθούν από το Δήμο δωρεάν τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και όχι μόνο για όσους θεωρούνται «στενές επαφές».

Έχοντας ως δεδομένο ότι με ευθύνη των αρμόδιων θα εξασφαλιστεί ότι όσοι θεωρούνται «στενές επαφές» της εκπαιδευτικού που διαγνώστηκε με covid-19 θα επιστρέψουν στο σχολείο έπειτα από 14 ημέρες από την τελευταία επαφή μαζί της και εφόσον έχουν κάνει τεστ, απαιτείται να γίνουν επιπλέον άμεσες ενέργειες για την προστασία της υγείας όλων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικείων τους, ώστε το σχολείο να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του και να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη διασπορά του ιού στη σχολική κοινότητα.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι για τη συνέχιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας των συστεγαζόμενων σχολείων μας, χρειάζεται να ληφθούν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ενισχυτικά του σχετικού πρωτοκόλλου διαχείρισης κρουσμάτων, και να συντονιστούν οι κινήσεις όλων των αρμόδιων φορέων (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΟΔΥ, Δήμος Παπάγου- Χολαργού, Διευθύνσεις των σχολείων).

Συγκεκριμένα ζητάμε:

1) Την ολοκλήρωση της απολύμανσης όλων των χώρων και των δύο σχολείων μέσα στο Σαββατοκύριακο.

2) Τη διενέργεια δωρεάν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και των δύο σχολείων πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα, δηλαδή μέσα στο Σαββατοκύριακο, για τον πρόσθετο λόγο ότι η αίθουσα διδασκόντων είναι κοινή και για τα δύο σχολεία. Ο Δήμος έχει δεσμευτεί ότι θα ανταποκριθεί στην παραπάνω υποχρέωση.

3) Τη διενέργεια δωρεάν τεστ, τουλάχιστον για τα παιδιά που φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα, καθώς αυτές τις ώρες υπάρχουν κοινές δραστηριότητες των μαθητών και των δύο σχολείων. Τα τεστ αυτά μπορούν να γίνουν με ευθύνη του ΕΟΔΥ άμεσα, με αποστολή κλιμακίου στο σχολείο για ιχνηλάτηση και διεξαγωγή τους χωρίς επιβάρυνση για τους γονείς.

Η παρούσα ενημέρωση κοινοποιείται στους εξής:

  • Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας
  • ΕΟΔΥ
  • Δήμο Παπάγου-Χολαργού
  • Διευθύνσεις 2ου-3ου Δημοτικού Σχολείων Χολαργού
  • Συλλόγους Διδασκόντων 2ου-3ου Δημοτικών Σχολείων Χολαργού
  • Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Περικλής»
  • Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού
  • Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού
  • Τοπικά ΜΜΕ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

O Πρόεδρος
Μακρής Μάκης

Η Γραμματέας
Χρονοπούλου Ρουμπίνη

Χολαργός 31/10/2020