Καλό παράδεισο αγαπημένε μας π. Ευγένιε!


Μια καλοκάγαθη και ευγενική ψυχή που άφησε το στίγμα της στο Χολαργό και την ενορία της Φανερωμένης δεν μένει πια εδώ. Ο αληθινός ιερεύς του Υψίστου, αρχιμανδρίτης Ευγένιος Κονταρίνης, εκοιμήθη τα ξημερώματα της Παρασκευής (11/12) νικημένος από την επάρατη νόσο.

Ο μακαριστός π. Ευγένιος υπηρέτησε ως εφημέριος στον Καθεδρικό Ναό του Χολαργού από τις 28 Μαΐου του 2010 μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018, όταν και αποσπάστηκε ως προϊστάμενος στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου οδού Αχαρνών.

Σαν λαϊκός, ο εκλιπών εργάστηκε επί 20ετία ως δικηγόρος Αθηνών. Ωστόσο, αν και υπήρξε μάχιμος νομικός, η κλίση του (από μικρός) ήταν άλλη.

Προερχόταν από θρησκευόμενη οικογένεια με παράδοση (και παππού ιερέα) και ποτέ του δεν έλειψε από την Εκκλησία. Έτσι, στα 53 του χρόνια, έπειτα από παραινέσεις κληρικών, φίλων και συναδέλφων, πήρε τη μεγάλη απόφαση.

Παράτησε τα πάντα, εγκατέλειψε το κοστούμι και τις δικαστικές αίθουσες και φόρεσε το ράσο.

Ο π. Ευγένιος Κονταρίνης εκάρη μοναχός και αργότερα χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης, εκπληρώνοντας έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών το παιδικό του όνειρο.

Στα 8 χρόνια παραμονής του στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, ο π. Ευγένιος αγαπήθηκε από το σύνολο των ενοριτών και όχι μόνο, ξεχωρίζοντας από την πρώτη στιγμή για την παιδικά αγνή του ψυχή αλλά και την παροιμιώδη προσήλωσή του στο ιερό θυσιαστήριο, τον σπουδαιότερο προορισμό του κάθε ενδεδυμένου την της ιερατείας χάριν.

Καλό παράδεισο αγαπημένε μας π. Ευγένιε!

Την ευχή σου και τις μεσιτείες σου στα δεξιά του Υψίστου.

Για το «Μένουμε Χολαργό»,
Μανώλης Χάλκος