«Τι συμβαίνει με την αγορά χωρίς μεσάζοντες;»


Ύστερα από δεκάδες ερωτήματα αναγνωστών, το «Μένουμε Χολαργό» ρώτησε και έμαθε για ποιο λόγο η αγορά χωρίς μεσάζοντες του Σαββάτου έπαψε να λειτουργεί, σε αντίθεση με τις λαϊκές αγορές της Δευτέρας και της Παρασκευής.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανέφερε στο πρώτο Μέσο της πόλης ανώτερο στέλεχος του Δήμου, η αγορά χωρίς μεσάζοντες έχει απαγορευτεί με ΦΕΚ λόγω πανδημίας, διότι το αρμόδιο Υπουργείο την έχει εντάξει σε διαφορετική κατηγορία από εκείνη των λαϊκών αγορών.

Από την πλευρά τους, οι παραγωγοί έχουν ήδη κάνει αίτημα για αλλαγή του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει για την ώρα κάποια νεότερη εξέλιξη, με αποτέλεσμα να παραμένει και ο Χολαργός επ’ αόριστον δίχως την αγορά του Σαββάτου που από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε από τους πολίτες.

Να σημειωθεί πως η τελευταία σχετική ανακοίνωση από πλευράς Γραφείου Τύπου του Δήμου είχε εκδοθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, όταν γινόταν γνωστή από την Περικλέους η αναβολή της αγοράς χωρίς μεσάζοντες της επομένης (10/10).

Έκτοτε, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού δεν προέβη σε καμία νεότερη ενημέρωση επί του θέματος, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μη γνωρίζουν εάν η εν λόγω αγορά πρόκειται να λειτουργήσει ξανά και πότε.