Την Τετάρτη (27/1) το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2021


Διάσωση αστικού πρασίνου, αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, δημιουργική απασχόληση, πολωνικό σχολείο και σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης με το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού μερικά από τα σημαντικότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού για το νέο έτος.

Θυμίζουμε ότι οι συνεδριάσεις του κορυφαίου δημοτικού οργάνου πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της ανάγκης περιορισμού και εφαρμογής μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού, ενώ μεταδίδονται ζωντανά μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.hellasnews.tv/live22/

Αναλυτικά τα 12 θέματα της -τακτικής- συνεδρίασης της ερχόμενης Τετάρτης (27/1), με ώρα έναρξης στις 18:00:

1. Επικύρωση του υπ’ αριθμ. 22/2020 πρακτικού συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

i. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

2. Έγκριση για τη συμμετοχή του Δήμου Παπάγου-Χολαργού στη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, σύμφωνα με το Ν. 4674/2020 και εξουσιοδότηση του Δημάρχου.

3. Έγκριση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, με την κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ».

4. Έγκριση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από εκδήλωση σεισμών, με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ».

5. Έγκριση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ».

ii. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

6. Καθορισμός ανώτατου ορίου εξόδων κηδείας αιρετών.

iii. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

7. Παραχώρηση σχολικών χώρων με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.).

8. Παραχώρηση αιθουσών του σχολικού κτιρίου επί της οδού Ναυαρίνου 19 της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, στο Πολωνικό Σχολείο «Ζίγκμουντ Μινέικο».

iv. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

9. Εξέταση αιτημάτων κοπής δέντρων επί των οδών:

Δημοτική Κοινότητα Χολαργού

α. Βουτσινά 28,

β. Σκοπέλου 2.

Δημοτική Κοινότητα Παπάγου

α. Ροδόπης και Βυζαντίου,

β. Αϊδινίου 5.

10. Συζήτηση αιτήματος δημοτών (υπ’ αριθμ. 717/2021), σχετικά με τη διάσωση και ανάπτυξη του αστικού πρασίνου της πόλης μας.

v. ΓΕΝΙΚΑ

11. Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με αίτημα για τοποθέτηση μεταλλικών εμποδίων στις εισόδους της πλατείας Δερέκα της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου.

12. Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με αίτημα για απαγόρευση στάθμευσης και τοποθέτηση εμποδίων σε οδικό τμήμα (Κοκκόλα) της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού.