8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: «Η σφαγή των δέντρων θα συνεχιστεί»


Δυσοίωνο το μέλλον των δέντρων σε Χολαργό και Παπάγου σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη «8 Προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη», με τη διοίκηση Αποστολόπουλου και τους «δορυφόρους της στην αντιπολίτευση», Κανάκη, Ζήκα, Καραγιάννη και Αυγερινό, να απορρίπτουν την πρόταση για εκπόνηση μελέτης στρατηγικής διαχείρισης πρασίνου.

Η σχετική ανακοίνωση των «8 Προτάσεων» αναφέρει:

Η σφαγή των δέντρων στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού θα συνεχιστεί

Η ολική καταστροφή του πρασίνου και η σφαγή των δέντρων στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού θα συνεχιστεί επ’ αόριστον διότι η προσωπική εξυπηρέτηση αιτούντων κοπής δέντρων φέρνει ψήφους.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συζήτησης που προκάλεσαν οι δύο Δημοτικές Σύμβουλοι της παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη», κυρίες Σιώτου και Χαμηλοθώρη.

Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε την πρόταση για Συνολική Μελέτη Στρατηγικής Διαχείρισης Πρασίνου στο Δήμο μας, για κανονισμό λειτουργίας σύμφωνα με τη μελέτη, και πολύ περισσότερο να εγγράψει κονδύλι στον προϋπολογισμό για τη μελέτη αυτή.

Ο Δήμαρχος δεν μπορούσε να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ διαχειριστικής μελέτης ενός άλσους και τη Συνολική Μελέτη Στρατηγικής Διαχείρισης Πρασίνου σε ένα Δήμο. Δεν γνώριζε καν τη Δασική Αστυνομική Ρυθμιστική διάταξη με Αρ. Πρωτ: 1752/33226, όπου για τη μεταφορά της ξυλείας χρειάζεται άδεια από το Δασαρχείο.

Η Υπηρεσία Πρασίνου δεν μπόρεσε να απαντήσει σε καμία από τις 10 ερωτήσεις που της θέσαμε για τα δεδομένα διαχείρισης πρασίνου στο Δήμο μας και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βιοποικιλότητα και το αστικό πράσινο.

Επίσης, δεν μπόρεσαν να απαντήσουν σε καμία από τις 30 περιπτώσεις που τους αναφέραμε κοπής δέντρων με άστοχη αιτιολόγηση, εκτός από μία όπου ομολογήσανε ότι μετατρέψανε αυθαιρέτως το κλάδεμα σε κόψιμο. Ούτε μπόρεσαν να απαντήσουν στο ότι από τις 100 περιπτώσεις κοπής δέντρων που έχουν έρθει στο ΔΣ, μόνο 3-4 ήταν για λόγους επικινδυνότητας και αυτές αμφιλεγόμενες.

Στο ίδιο έργο θεατές, οι γνωστοί δορυφόροι της Δημοτικής Αρχής, Κανάκης, Ζήκας, Καραγιάννης και Αυγερινός, οι οποίοι κατέβασαν δήθεν αντιπρόταση, χωρίς προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην πραγματοποιηθεί ποτέ η μελέτη και τη συνέδεσαν και με τη βιώσιμη κινητικότητα που δεν συνδυάζεται λόγω αυστηρών νομικών προδιαγραφών του Άρθρου 22 του Νόμου 4599/2019… ακριβώς για να απορριφθεί από τις ελεγκτικές αρχές. Στην πρόταση μάλιστα να βρούμε μια κοινή συνισταμένη των δύο προτάσεων σε μια ενιαία, μας το αρνήθηκαν.

Είναι προφανές ότι η ρουσφετολογική και ψηφοθηρική πολιτική της Δημοτικής Αρχής θα συνεχίσει να υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας, να μειώνει τις αντιστάσεις μπροστά σε μια κλιματική κρίση και να υποβαθμίζει τις αξίες των περιουσιών μας στις μέχρι σήμερα πράσινες γειτονιές μας.

Καλούμε όλους τους γείτονες να ευαισθητοποιηθούν και να αντιδράσουν με κάθε τρόπο, καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική της Δημοτικής Αρχής, δεν θα μείνει ούτε δέντρο στις γειτονιές μας.

Ενημερωτική συμπλήρωση: Την πρότασή μας στήριξαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημήτρης Οικονόμου.

8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ