Απίστευτη παραδοχή αδυναμίας από Αποστολόπουλο


Την ώρα που με νέα του επιστολή προς τον Δημήτρη Οικονόμου ο Δήμαρχος κατηγορεί τον τέως Αντιδήμαρχο για αδυναμία αυτόνομης και αυτόφωτης πορείας μέσω πιθανής ανεξαρτητοποίησης, αποκαλύπτεται εμμέσως η ταυτόχρονη αδυναμία διαγραφής του Οικονόμου από πλευράς Αποστολόπουλου, με τον τελευταίο να γνωρίζει πολύ καλά τις απώλειες που αναμένεται να καταγράψει εντός Δημοτικού Συμβουλίου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τι κι αν ο Ηλίας Αποστολόπουλος κάνει λόγο για παρασιτική παρουσία, κωλοτούμπες, χαμηλές επιδόσεις, κόπωση, προσωπικά συμφέροντα, απωθημένα κ.ά., η είδηση που βγαίνει μέσα από τη νέα επιστολή που εστάλη την Τετάρτη (24/2) από τον Δήμαρχο στον Δημήτρη Οικονόμου και την οποία το «Μένουμε Χολαργό» φέρνει στη δημοσιότητα δεν είναι άλλη από την παραδοχή του ίδιου του Δημάρχου πως αδυνατεί να θέσει θέμα διαγραφής του τέως Αντιδημάρχου.

Προτάσσοντας μετά από καιρό την ίδια του την παράταξη, ο κ. Αποστολόπουλος κάνει λόγο για έλλειψη θάρρους από τον κ. Οικονόμου ώστε να πολιτευτεί από εδώ και στο εξής ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, παραδεχόμενος ωστόσο εμμέσως και ο ίδιος ο Δήμαρχος πως κι εκείνος αδυνατεί να τον διαγράψει μετά από ό,τι έχει προηγηθεί.

Για το λόγο αυτό στην επιστολή διαβάζουμε φράσεις του στυλ «θα σε κρίνουν οι πολίτες», «ουδόλως επηρεαζόμαστε από τη στάση σας», «συνεχίζουμε για ένα καλύτερο αύριο», «έχετε θέσει εαυτόν εκτός παράταξης», πουθενά όμως δεν διαβάζουμε περί διαγραφής!

Γιατί;

Διότι η πραγματική παράταξη του Ηλία Αποστολόπουλου, βάσει νόμου, δεν είναι πια οι 81 άνθρωποι που πολιτεύτηκαν μαζί του το 2019, αλλά όσοι κατάφεραν να εκλεγούν. Και από αυτούς μόνο τα 2/3 των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού «Μαζί για την πόλη μας» δύνανται να θέσουν εκτός παράταξης το οποιοδήποτε αιρετό μέλος της.

Ωστόσο, ο Ηλίας Αποστολόπουλος ακόμη κι αν καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό για να πετύχει τη διαγραφή Οικονόμου, δηλαδή 12 από τους 18 εκλεγμένους του Δημοτικούς Συμβούλους, γνωρίζει ήδη πως θα καταγράψει σημαντικές απώλειες τρανταχτών ονομάτων, τα οποία είναι ήδη γνωστό πως για τους δικούς τους λόγους δεν θα ακολουθήσουν τον επικεφαλής στην απόφασή του αυτή.

Ως εκ τούτου, μέσω της νέας του επιστολής, ο Δήμαρχος ουσιαστικά παραδέχεται για πρώτη φορά και δημόσια πια πως αδυνατεί να διαγράψει τον Δημήτρη Οικονόμου, παρά τους χαρακτηρισμούς και τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία τον στολίζει.

Η επιστολή αναλυτικά:

Μαζί για την πόλη μας

Δημοτικός Συνδυασμός Παπάγου-Χολαργού
Ηλίας Αποστολόπουλος | Δήμαρχος

Χολαργός, 24.2.2021

Κύριε Οικονόμου,

Με την πρόσφατη επίσημη τοποθέτησή σας, θέσατε και δημοσίως τον εαυτό σας εκτός της δημοτικής μας παράταξης. Ασφαλώς αυτό είναι δικαίωμά σας. Πριν σας στείλω αυτή την επιστολή, περίμενα -όπως και όλα τα μέλη του συνδυασμού «Μαζί για την πόλη μας»- τις τελευταίες 20 μέρες να διαπιστώσω αν θα έχετε την ευθιξία να αποχωρήσετε και τυπικά. Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, όμως, αυτό καμία πρακτική σημασία δεν έχει.

Όσο για τα όσα αναφέρατε στην επιστολή σας, τις απαντήσεις τις έχει δώσει η ίδια η πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα είναι, όπως οι συμπολίτες μας γνωρίζουν, ότι ήσασταν επί έξι (6) συνεχή έτη σε έμμισθες θέσεις ευθύνης στο πλαίσιο της διοίκησής μας. Και όσο παραμένατε στην καρέκλα, κανένα «πρόβλημα» δεν είχατε διαπιστώσει στο έργο της δημοτικής μας αρχής.

Η πραγματικότητα επίσης είναι ότι από το 2014 ως και το τέλος της θητείας σας ως Αντιδήμαρχος, συμμετείχατε σε περισσότερες από εκατό (100) συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερψηφίζοντας πάνω από δύο χιλιάδες (2000) αποφάσεις της διοίκησής μας και συμμετέχοντας ενεργά στην Εκτελεστική Επιτροπή και άλλα όργανα του Δήμου.

Όλο αυτό το διάστημα, υποστηρίξατε τη στρατηγική της παράταξής μας, και με την ψήφο σας επιδοκιμάσατε τις ενέργειές μας.

Όσο καιρό, κατείχατε θέση διοίκησης, ουδέποτε εκφράσατε κάποια αντίρρηση σχετικά με τις επιλογές της διοίκησης, τόσο στις δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των οργάνων του Δήμου, όσο και στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά και στις τακτικές συνεδριάσεις της Δημοτικής μας παράταξης ή ακόμα και στις Γενικές Συνελεύσεις των μελών μας.

Και ξαφνικά, αλλάξατε άρδην στάση απέναντι στη δημοτική μας αρχή, όταν σας ενημέρωσα ότι δεν θα παραμείνετε στην καρέκλα σας. Η πραγματικότητα όμως ήταν ότι αυτό μου επέβαλαν οι επιδόσεις σας που ίσως να οφείλονταν και σε ανθρώπινη κόπωση, η ανάγκη για ανανέωση αλλά και η δίκαιη αντιμετώπιση απέναντι σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους -ήσασταν ο μόνος που είχατε το προνόμιο να μείνετε επί 6 χρόνια σε έμμισθη θέση Προέδρου ή Αντιδημάρχου, και αυτή η διακριτική υπέρ σας μεταχείριση προφανώς θα ήταν λάθος μου να συνεχιζόταν.

Μόλις μπήκε τέλος στη θητεία σας ως Αντιδήμαρχος, ως εκ θαύματος αρχίσατε να τα βλέπετε όλα στραβά!

Από τότε, έχετε επιλέξει να λειτουργείτε παρασιτικά στη δημοτική μας παράταξη, με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση προσωπικών σας συμφερόντων.

Και αυτή είναι η βασική και πραγματική -όπως αποδεικνύεται- διαφορά σας με τη στρατηγική και τις προτεραιότητες της παράταξής μας. Λειτουργείτε με γνώμονα το προσωπικό σας συμφέρον, αδιαφορώντας ουσιαστικά για τα ζητήματα και το συμφέρον της πόλης.

Λειτουργείτε αποκλειστικά βάσει προσωπικού σχεδιασμού και συμφέροντος στο περιθώριο της παράταξής μας.

Γι’ αυτή σας την κυβίστηση δεν θα σας κρίνω εγώ προσωπικά, καθώς αντιλαμβάνομαι την πικρία σας και όπως σας έχω και επανειλημμένως πει στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της δημοτικής μας παράταξης, κάθε προσωπικό απωθημένο μπορεί να γίνει σεβαστό.

Γι’ αυτή σας την κυβίστηση θα σας κρίνουν πρωτίστως οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου μας.

Προσωπικά το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι με τα λόγια και τις πράξεις σας, έχετε θέσει τον εαυτό σας εκτός παράταξης, χωρίς να έχετε το θάρρος να πολιτευτείτε ως απλός, δίχως οφίτσια, και τυπικά ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Φαίνεται ότι το βάρος μιας αυτόνομης και αυτόφωτης πορείας σάς λυγίζει.

Σας βεβαιώ ότι η παρασιτική αυτή τακτική που έχετε επιλέξει, ουδόλως επηρεάζει τη διοίκησή μας, πολλώ δε μάλλον την υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων.

Εμείς συνεχίζουμε με τους συμπολίτες μας για τους συμπολίτες μας, να διαμορφώνουμε μια κοινωνική συμμαχία που γίνεται όλο και μεγαλύτερη, όλο και ισχυρότερη, για να κάνουμε τη πόλη μας κάθε μέρα καλύτερη!

Ηλίας Αποστολόπουλος
Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Μαζί για την πόλη μας Παπάγου-Χολαργού»

Πρόεδρος Ι.Τ.Α.

Μέλος Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.

Κοινοποίηση:

  • Μέλη δημοτικής παράταξης «Μαζί για την πόλη μας Παπάγου-Χολαργού»