ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Ο ΣΚΑΪ ακολουθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στου Παπάγου (vid)


Ο ΣΚΑΪ μπήκε σε ένα ασθενοφόρο και παρακολούθησε μία βάρδια κατά την οποία οι διασώστες χρειάστηκε να μεταφέρουν στα επείγοντα έναν 30χρονο με κορονοϊό από του Παπάγου.

«Καλώς κέντρο. Ελήφθη! Μεταβαίνουμε…».

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν μόλις λάβει σήμα για να παραλάβουν έναν νεαρό ο οποίος είναι θετικός στον κορονοϊό και πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Άμεσα, φορούν τις ειδικές στολές, με τις οποίες καλύπτουν όλο τους το σώμα.

Το ασθενοφόρο ξεκινάει με κατεύθυνση την περιοχή του Παπάγου.

Αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα για να φτάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η κάμερα του ΣΚΑΪ ακολουθεί το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη γειτονιά μας. Θα παραλάβει έναν νεαρό ο οποίος έχει πυρετό αλλά και δύσπνοια. Αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο 30χρονος μπαίνει συνοδευόμενος από τους διασώστες στο τμήμα Επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Σάκης Καρακατσάνης: «Ο ίδιος φυσικά είναι πελαγωμένος επειδή έχει βεβαρυμμένο περιστατικό. Τον καθησυχάσαμε καθώς ο ρόλος μου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι περισσότερο ψυχολόγου παρά διασώστη. Επί συνόλου 6 σημάτων ημερησίως στη βάρδια του ασθενοφόρου μπορεί τα 4 να είναι επιβεβαιωμένα και τα δύο ύποπτα περιστατικά».

Μετά τη μεταφορά του 30χρονου στο νοσοκομείο «Σωτηρία» το όχημα επιστρέφει πίσω στη βάση του προκειμένου να γίνει η απαραίτητη απολύμανση.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ, Χρήστος Μαλτέζος: «Από την περασμένη εβδομάδα έχουμε μία αύξηση πενήντα τοις εκατό».

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, αναφέρει:

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Οι διασώστες προσπαθούν να μεταφέρουν με ασφάλεια τον ασθενή».

Τις τελευταίες εβδομάδες, η πίεση και σε αυτόν τον νευραλγικό κρίκο της υγειονομικής αλυσίδας, το ΕΚΑΒ, έχει αυξηθεί κατακόρυφα.