ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ: «Πυροδοτείς εξελίξεις που θα σε ξεπεράσουν»


Λέξη προς λέξη αποδομεί την επιστολή Αποστολόπουλου ο Δημήτρης Οικονόμου, με τον τέως Αντιδήμαρχο να κάνει μεταξύ άλλων λόγο στην απάντησή του για οικονομική εξάρτηση του Δημάρχου από το δημαρχιακό θώκο και μοναδικό μέλημα του Ηλία Αποστολόπουλου το πώς θα εκλεγεί για τρίτη διαδοχική τετραετία, την ώρα που μέχρι και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ολοκληρώνει τη θητεία και το έργο του στα 8 χρόνια.

Αναλυτικά:

Παπάγου, 25/2/22

Κύριε Αποστολόπουλε,

Σε απάντηση της ηλεκτρονικής σας επιστολής, την οποία ομολογουμένως ανέγνωσα δύο φορές προκειμένου να αντιληφθώ το περιεχόμενό της, λόγω της αυθορμήτως κακής χρήσης γλώσσης και συντακτικού, αλλά και των σκοπίμων ανακριβειών, σας δηλώνω τα εξής:

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο συνδυασμός σας εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται υπό κατάρρευση και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας. Λόγω της αδράνειας, της αναποτελεσματικότητας, της εσωστρέφειας και της αλαζονείας που σας διακατέχει, αλλά και της παντελούς έλλειψης οράματος, απογοητεύσατε τόσο τους πολίτες του δήμου μας όσο και μέρος των συμβούλων που εξελέγησαν με το συνδυασμό σας. Καθημερινώς όλα τα τοπικά sites και οι εφημερίδες αναδεικνύουν την αναποτελεσματικότητά σας σε όλους τους βασικούς τομείς της ζωής της πόλης μας.

Σε μια περίοδο που ο κορωνοϊός αλλά και η πρόσφατη κακοκαιρία ανέδειξαν μείζονα άλυτα προβλήματα για το δήμο μας, εσείς προσπαθείτε με ανούσιες κοινοποιήσεις επιστολών που κανέναν τελικά δεν ενδιαφέρουν να αλλάξετε την ατζέντα και να αποπροσανατολίσετε δημότες και συμβούλους σώζοντας ό,τι δεν σώζεται…

Καταλήξατε να πολιτεύεστε πλέον, ερήμην του συνδυασμού και πολύ χειρότερα ερήμην των δημοτών που σας εξέλεξαν!!!

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα ψεματάκια που γράφετε στην επιστολή σας προκειμένου να διαχειριστείτε τη μη αναστρέψιμη πολιτική σας ήττα:

1) Ακόμα και τα έτη που συνεργαζόμασταν και όπως λέτε υπερψήφιζα τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, είχα κατ’ επανάληψη εκφράσει εγγράφως και προφορικώς τις αντιρρήσεις μου και τις επιφυλάξεις μου για τη διοίκησή σας για καίρια θέματα.

Σας αναφέρω και υπενθυμίζω στην επιλεκτική σας μνήμη μερικά:

α) Στις 27 Μαρτίου του 2016(!!!) σας έστειλα, εγγράφως επιστολή σχετικά με το ποσό των 5.457.853,48 Ευρώ, που ο δήμος εισέπραξε, ως αποζημίωση από την απαλλοτρίωση εκτάσεως στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου για την κατασκευή της Αττικής Οδού. Στην επιστολή μου σας έκανα σαφές ότι διαφωνώ με τη διαχείριση εκ μέρους σας του υπέρογκου αυτού ποσού και σας επεσήμαινα ότι «για λόγους ηθικής και δικαιοσύνης το μέγιστο των χρημάτων θα πρέπει να διατεθεί για έργα και δράσεις στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, και φυσικά είναι αυτονόητο ότι θα καρπωθούν των έργων, υποδομών και υπηρεσιών οι κάτοικοι και των δύο κοινοτήτων Παπάγου –Χολαργού αφού ο Δήμος είναι ενιαίος». Εν συνεχεία, δε, στην ίδια επιστολή σάς πρότεινα και συγκεκριμένες ιδέες-λύσεις τοποθέτησης των χρημάτων σε έργα.

Εσείς φυσικά κρύψατε την επιστολή στο συρτάρι και φροντίσατε να την ξεχάσετε για πάντα!!!

β) Στο δημοτικό συμβούλιο που συζητήθηκε το «κτήριο-έκτρωμα» που κατασκευάζετε στου Παπάγου επί της οδού Εθνικής Αμύνης, ψήφισα μεν την κατασκευή του γιατί πιστεύω ότι θα πρέπει τα πολυϊατρεία να στεγαστούν αλλά έκανα σαφές, ότι διαφωνώ εντόνως με το μέγεθος και την όψη του κτηρίου που θα αλλοιώσει και θα υποβαθμίσει την εικόνα της κοινότητας Παπάγου. Μπορείτε εύκολα να ανασύρετε τις θέσεις μου από τα πρακτικά της εν λόγω συνεδρίασης, μια που η μνήμη σας είναι βραχυτάτη!!!

γ)Στο δημοτικό συμβούλιο που συζητήθηκε η έκδοση περιοδικού με χρήματα των δημοτών για να διαφημίζετε το «έργο» σας και πάλι παρενέβην, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις μου και δηλώνοντας ευθαρσώς ότι «Είμαι βέβαιος ότι θα αποτύχει».

δ) Το 2020, ως εν ενεργεία αντιδήμαρχος, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, καταψήφισα την απίστευτη αδικία για μερίδα δημοτών του Παπάγου, μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος και τη μήνιν σας εναντίον μου που είχε και ως συνέπεια την άμεση αποπομπή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου.

Αυτές είναι κ. Αποστολόπουλε κάποιες από τις πολλές διαφωνίες και παρεμβάσεις που έκανα τα 6 χρόνια συνεργασίας μας τόσο στα δημοτικά συμβούλια όσο και σε εσάς προσωπικά αλλά τις αποκρύπτετε σκοπίμως.

2) Αναφέρετε στην επιστολή σας ότι με παύσατε από τη θέση του αντιδημάρχου λόγω χαμηλών επιδόσεων…

Για να δούμε όμως τί γράφατε εσείς ο ίδιος στο e-mail που μου στείλατε την Κυριακή 4/10/2020, παύοντάς με βιαίως από αντιδήμαρχο και ποιος είναι τελικά αυτός που «αδειάζει» άξιους συνεργάτες και κάνει κυβιστήσεις προκειμένου να φιμώσει τους ασκούντας γονίμου κριτικής για να διατηρήσει τη δημαρχιακή του καρεκλίτσα και τρίτη τετραετία!!!

Γράφατε λοιπόν: «Αγαπητέ Δημήτρη, στη μάχη της καθημερινότητας κατόρθωσες να ανταπεξέλθεις σε ικανοποιητικό βαθμό, όπως επίσης και στη δύσκολη για τον Δήμο μας και τους εργαζόμενους, συγκυρία της πανδημίας. Πορευόμαστε μαζί από το 2014, και σε οποιαδήποτε θέση ευθύνης σου ανατέθηκε τα τελευταία συναπτά έξι χρόνια, στάθηκες άξιος των περιστάσεων και της εμπιστοσύνης μου, παρά τις διαφωνίες μας σε επιμέρους θέματα, που είναι θεμιτό να υπάρχουν. Είμαι σίγουρος ότι και στις νέες προκλήσεις που έρχονται, με την αναδιάρθρωση που θα επιφέρουν οι αλλαγές που προωθούνται στην αυτοδιοίκηση, θα σταθείς δίπλα μου σε νέο ρόλο και μαζί θα εργαστούμε…».

3) Αναφέρετε ότι λειτουργώ παρασιτικά στη δημοτική σας παράταξη και ότι τάχα κατείχα έμμισθες θέσεις ευθύνης επί 6 συναπτά έτη. Σας υπενθυμίζω ότι έχω εκλεγεί με το συνδυασμό σας δύο φορές πρώτος των πρώτων με διαφορά, δημοτικός σύμβουλος και αν δεν διαχειριζόμουν εγώ τις θέσεις ευθύνης ποιος θα τις διαχειριζόταν;;; Παρόλα αυτά επειδή τονίζετε τη λέξη «έμμισθη» σας υπενθυμίζω ότι κατείχα «χαμηλές έμμισθες» θέσεις σε σχέση με άλλους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν με πολύ λιγότερες ψήφους από μένα και ουδέποτε τα πρώτα 5 χρόνια της διοίκησής σας με χρήσατε αντιδήμαρχο ως οφείλατε. Εξ άλλου όπως γνωρίζετε στα 25 μου χρόνια (!!!) ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην οδοντιατρική Αθηνών και έκτοτε εργάζομαι αδιαλείπτως ως χειρουργός οδοντίατρος από όπου και σιτίζομαι!!! Το λειτούργημα της οδοντιατρικής μου δίνει οικονομικά την άνεση να μην έχω αγκυλώσεις με «έμμισθες καρεκλίτσες» όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε και να τιμώ την ψήφο των δημοτών φέρνοντας αντιρρήσεις σε οτιδήποτε δεν συνάδει με το συμφέρον της πόλης μας. Αντίθετα η δική σας αγκύλωση με το δημαρχιακό θώκο και η οικονομική σας εξάρτηση από αυτόν σας μετάλλαξε σε έναν δήμαρχο αυταρχικό, αλαζονικό, κλειστό και καχύποπτο.

Καθημερινώς δομείτε μια διοίκηση μακριά από τα προβλήματα, μακριά από τους δημότες, ασκώντας εξουσία από τους κλειστούς τοίχους του Δημαρχείου με μόνο σας μέλημα πώς θα επανεκλεγείτε και τρίτη τετραετία δήμαρχος. Εύλογα, δε, γεννάται το ερώτημα αν δεν καταφέρετε να ολοκληρώσετε το έργο σας σε 9 χρόνια (!!!), πόσα ακριβώς χρόνια χρειάζεστε;;; Ακόμα και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σε 8 χρόνια ολοκληρώνει…

Κύριε Αποστολόπουλε, διανύουμε μια πραγματικά κρίσιμη καμπή για τον Δήμο όπου απειλείται ο προαστιακός του χαρακτήρας και η ποιότητα ζωής και όπου απαιτούνται λύσεις, δυναμισμός και συνενώσεις δυνάμεων. Με την ατυχέστατη συμπεριφορά σας, σηματοδοτείτε το τέλος εποχής. Πυροδοτείτε εξελίξεις και δυναμικές που θα σας ξεπεράσουν.

Η νέα εποχή για τον δήμο μας, θα είναι μια εποχή συνθέσεων, νέων ιδεών, ήθους αλλά και δυναμισμού.

Η μάχη είναι για την ποιότητα ζωής μας, για να κρατήσουμε τον προαστιακό μας χαρακτήρα, για την ασφάλεια στις γειτονιές μας, για τις βασικές υποδομές που έχουμε ανάγκη και που δικαιούμαστε!!!

Οικονόμου Δημήτρης
Χειρουργός Οδοντίατρος
Δημοτικός Σύμβουλος