ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ: «Δεν ισχύει ότι μειώνεται το πράσινο σε Χολαργό-Παπάγου»


Κατηγορηματικός ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου, Αρτέμης Βατικιώτης, ο οποίος στην τοποθέτησή του στο θέμα της στρατηγικής του Δήμου για τη διαχείριση του αστικού και περιαστικού πρασίνου ανέφερε μεταξύ άλλων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής (19/2) ότι το 2020 πραγματοποιήθηκαν λιγότερες κοπές δένδρων σε σχέση με το 2019, με την Υπηρεσία να έχει ως κύριο μέλημά της τη σωτηρία των δένδρων, όπου αυτό είναι εφικτό.

Ο κ. Βατικιώτης χαρακτήρισε ως έργο υψηλής οικολογικής σημασίας το έργο που επιτελεί η Υπηρεσία του, το οποίο ως επί το πλείστον επικεντρώνεται στη συντήρηση, την προστασία και τον εμπλουτισμό του κοινόχρηστου πρασίνου όπως ο ίδιος ανέφερε.

Αναφορικά με τις περιβόητες κοπές δένδρων, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από αγανακτισμένους κατοίκους και των δύο Κοινοτήτων του Δήμου, ο κ. Βατικιώτης σημείωσε πως αυτές γίνονται μόνο όπου υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα ή όπου το επιτάσσουν τα έργα της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ταυτόχρονα, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου τόνισε πως ο ίδιος και οι συνάδελφοί του αναζητούν πάντοτε την καλύτερη λύση για τα δένδρα των πεζοδρομίων, με τις όποιες κοπές να αποτελούν την έσχατη λύση και μόνο σε περιπτώσεις όπου κάποιο δένδρο δεν δύναται έτσι κι αλλιώς να σωθεί.

Τέλος, ο Αρτέμης Βατικιώτης έδωσε στη δημοσιότητα και ορισμένα στοιχεία, αναφέροντας πως το 2020 οι κοπές δένδρων παρουσίασαν μικρή μείωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, από τα 23 δένδρα που κόπηκαν στο Χολαργό το 2019 και τα 26 στου Παπάγου, μετρήσαμε 20 κομμένα στο Χολαργό και 18 στου Παπάγου αντίστοιχα το 2020.

Σύμφωνα με τον κ. Βατικιώτη, επομένως, η εκτίμηση ότι μειώνεται το πράσινο στο Δήμο δεν ευσταθεί, την ώρα που, όπως ο ίδιος συμπλήρωσε, σε ετήσια βάση το προσωπικό της Υπηρεσίας προχωρά σε μεγάλο αριθμό δενδροφυτεύσεων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση του σχετικού ισοζυγίου πρασίνου και στις δύο Κοινότητες.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 4:28:09: