Υπεγράφη η απόφαση για την υλοποίηση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του 1ου Δημοτικού


Ευχάριστα νέα από την Περιφέρεια Αττικής, με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, να υπογράφει τη Δευτέρα (15/2) τη σχετική απόφαση.

Το έργο με τίτλο «Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού» αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση και σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και συγκεκριμένα σε επεμβάσεις τόσο στο κέλυφος, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων θερμομόνωση των κτιρίων, νέα κουφώματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με τύπου Led και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών panels για εξοικονόμηση ενέργειας.

Με το έργο αυτό θα επιτευχθεί μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας κατά 331.012 κιλοβατώρες ανά έτος και μείωση εκπομπών αερίων κατά 86.588 τόνους.

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 828.290,00 ευρώ, από το οποίο τα 467.603,70 ευρώ θα καλυφθούν από την Περιφέρεια Αττικής και τα υπόλοιπα από το Δήμο Παπάγου-Χολαργού.