109 μοναδικές βόλτες στην πόλη!


Το ξεχωριστό οδοιπορικό που ξεκινήσαμε παρέα πριν από ένα χρόνο έλαβε τέλος. Με οδηγό το «Μένουμε Χολαργό» περιηγηθήκαμε στις 109 οδούς της αγαπημένης μας πόλης και μάθαμε έστω κάτι παραπάνω γι’ αυτές. Η ψηφιοποίηση και ο εμπλουτισμός των «Οδωνυμικών του Χολαργού» αποτελεί ένα έργο παρακαταθήκη του πρώτου Μέσου της περιοχής για όλους τους Χολαργιώτες και κυρίως τις νεότερες γενιές.

Του Μανώλη Χάλκου
Ιδρυτή & Ιδιοκτήτη του «Μένουμε Χολαργό»
Τακτικού Μέλους ΔΣ ΔΟΚΜΕΠΑ Παπάγου-Χολαργού

Με πυξίδα το ομώνυμο βιβλίο των Μάρως Βουγιούκα και Βασίλη Μεγαρίδη, μια έκδοση του 2004 από τον τότε Δήμο Χολαργού επί Δημαρχίας Δημήτρη Νικολάου, περπατήσαμε επί ένα έτος σε κάθε γωνιά αυτού του ξεχωριστού τόπου, προκειμένου να μετατρέψουμε τις έντυπες σελίδες του βιβλίου σε ηλεκτρονικές!

Στην πραγματικότητα, ξαναγράψαμε το ίδιο το βιβλίο. Δεν μείναμε απλώς στην ερμηνεία του ονόματος της κάθε οδού, μα καταγράψαμε την κάθε οδό ξεχωριστά, προβάλλοντας τα χαρακτηριστικά αλλά και την ιστορία δρόμων και στενών που κουβαλούν μνήμες, θύμισες και εικόνες από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι και σήμερα.

Τα «Οδωνυμικά του Χολαργού» θα αποτελούν σύντομα ξεχωριστή ενότητα στο «Μένουμε Χολαργό» (menoumeholargo.gr), ταυτόχρονα όμως αποτελούν ήδη μια σημαντική παρακαταθήκη του πρώτου ενημερωτικού Μέσου της πόλης σε κάθε πολίτη της και πρωτίστως ένα πολύτιμο εργαλείο για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων της.

Ωστόσο, τα αφιερώματα για τη γειτονιά που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε, δεν σταματούν εδώ. Με νέους, αντίστοιχους κύκλους παρουσιάσεων, το «Μένουμε Χολαργό» θα συνεχίσει να κάνει τη διαφορά στον ευρύτερο τοπικό ενημερωτικό τομέα, παρέχοντάς σας όλα εκείνα που δεν μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε αλλού.

Γι’ αυτό, μείνετε συντονισμένοι!