200 χρόνια από την Επανάσταση στην πόλη του Περικλέους (vid, pics)


Η Δοξολογία και ο Πανηγυρικός, με εικόνα και ήχο, από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης | Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο | Μηχανοκίνητη παρέλαση από τους εθελοντές της ΔΑΠΑΧΟ

Με τις δέουσες τιμές και σε κλίμα υπερηφάνειας και συγκίνησης, εορτάστηκε την Πέμπτη (25/3) και στο Χολαργό, εν μέσω πανδημίας, η συμπλήρωση των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, στις 25 Μαρτίου 1821.

Παρουσία μεταξύ άλλων του Δημάρχου Χολαργού-Παπάγου, Ηλία Αποστολόπουλου, του πρώην Δημάρχου Χολαργού, Δημήτρη Νικολάου και της Αναπληρώτριας Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, Βασιλικής Κατσούλη, τελέστηκε νωρίς το πρωί στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης η Θεία Λειτουργία, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και αμέσως μετά η Δοξολογία της Εθνικής Επετείου, με τον Παπαγιώτη Αντιστράτηγο ε.α. και Τακτικό Μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΑΠ, Ιωάννη Κρασσά, να εκφωνεί τον καθιερωμένο Πανηγυρικό.

Αμέσως μετά ακολούθησε η δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, στη συμβολή των οδών Περικλέους & 25ης Μαρτίου απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χολαργού-Παπάγου, Ηλίας Αποστολόπουλος, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, Βασιλική Κατσούλη, καθώς και τα σώματα των Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων της πόλης.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν αν μη τι άλλο οι πάντοτε μάχιμοι εθελοντές της Δασοπροστασίας Παπάγου-Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ), οι οποίοι παρέλασαν μέσα από τα… θορυβώδη υπηρεσιακά οχήματα της ομάδας, δίνοντας τον δικό τους ξεχωριστό τόνο στη σπουδαία αυτή ημέρα για την πόλη, τη χώρα και τον Ελληνισμό απανταχού της γης.

Χρόνια Πολλά σε όλους!
Ζήτω η Ελλάδα!
1821-2021