Αλλάζει χλοοτάπητα το Νταμάρι


Στην αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα του Β’ Δημοτικού Σταδίου Χολαργού προχωρά η Δημοτική Αρχή, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής | Το συνολικό κόστος του έργου, που περιλαμβάνει και νέο κτίριο αποδυτηρίων 100 τ.μ., αναμένεται να φτάσει τα 1.199.886 ευρώ

Η σχετική μελέτη αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση νέου τεχνητού χλοοτάπητα και γεωσυνθετικού αποστραγγιστικού του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Αθλητικό Κέντρο Χολαργού «Αντώνης Πολύδωρας» στο λόφο Τσακού, διαστάσεων αγωνιστικού χώρου 7.500,00 τ.μ. περίπου και χώρων πίσω από τις εστίες των τερμάτων 2.500,00 τ.μ. περίπου.

Η τελική επιφάνεια του γηπέδου θα αποτελείται από συνθετικό χλοοτάπητα με ύψος πέλους 60mm και θα έχει κλίση μεταξύ 0,5 και 1%. Ο κατασκευαστής οίκος του ποδοσφαιρικού τάπητα θα πρέπει να έχει σήμα «FIFA Prefered Producer» και πιστοποιητκό FIFA quality pro.

Επίσης, στη μελέτη συμπεριλαμβάνεται και προμήθεια και τοποθέτηση κτιρίου αποδυτηρίων από προκατασκευασμένο γαλβανισμένο χαλύβδινο συγκρότημα μονάδων, συνολικού εμβαδού 100,00 τ.μ. και αρδευτικού και αντλητικού συγκροτήματος.

O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.199.886 ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού προχωρά στην αλλαγή χλοοτάπητα στο Β’ Δημοτικό Στάδιο Χολαργού προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση του υφιστάμενου συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου με σύστημα συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαιρικής επιφάνειας πλήρως εναρμονισμένου με τις προδιαγραφές της FIFA.

Η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου στο λόφο Τσακού κρίνεται αναγκαία για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα του χώρου, ώστε αυτός να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να καταστεί πλήρως κατάλληλος για να φιλοξενεί αγώνες ερασιτεχνικής και επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Η αντικατάσταση θα πραγματοποιηθεί ξανά με συνθετικό χλοοτάπητα, ένα προϊόν που χρησιμοποιείται υποκαθιστώντας τον φυσικό χλοοτάπητα του αγωνιστικού χώρου των γηπέδων ποδοσφαίρου. Ο συνθετικός χλοοτάπητας έχει γίνει δεκτός από τη FIFA και κατ’ επέκταση και από την ΕΠΟ, καθώς μπορεί σε μεγάλο βαθμό να προσομοιάσει τον φυσικό χλοοτάπητα. Η τοποθέτηση και η χρήση του καλύπτει όλες τις περιπτώσεις στις οποίες η τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα δεν ενδείκνυται.

Στην περίπτωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο λόφο Τσακού η τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα δεν ενδείκνυται κυρίως λόγω της συχνής και εντατικής χρήσης του γηπέδου η οποία προκαλεί φθορά και απαιτεί πολύ συχνή και δαπανηρή αποκατάσταση και συντήρηση.

Όσον αφορά το νέο κτίριο αποδυτηρίων, αυτό θα αποτελείται από:

  • Δύο (2) αποδυτήρια ομάδων
  • Δύο (2) ομαδικά ντους
  • Τέσσερις (4) χώρους WC
  • Δύο (2) προθαλάμους WC
  • Ένα (1) χώρο για αποδυτήρια διαιτητών με WC και ντους
  • Ένα (1) χώρο για αποδυτήρια ΑμΕΑ με WC
  • Ένα (1) χώρο ιατρείου με WC
  • Ένα (1) χώρο αποθήκης