«Αναρωτιέμαι ποιοι δίνουν συγχαρητήρια στον Αποστολόπουλο για τη Βουτσινά» (pics)


Τα κακώς κείμενα της εν εξελίξει προβληματικής ανάπλασης της οδού Βουτσινά, ενός έργου για το οποίο ο Δήμαρχος επαίρεται πως λαμβάνει καθημερινά τα «μπράβο» των δημοτών, παραθέτει επώνυμα με στοιχεία και φωτογραφίες που απέστειλε στο «Μένουμε Χολαργό» κάτοικος της περιοχής, ο οποίος κάνει λόγο επίσης για αστείες απαντήσεις από πλευράς Δήμου και Τεχνικής Υπηρεσίας όταν ο ίδιος προσπάθησε μέσω αλληλογραφίας να λάβει τις δέουσες απαντήσεις επί του θέματος από την ίδια τη Δημοτική Αρχή.

Αναλυτικά:

Λειτουργική και Αισθητική αναβάθμιση οδού Βουτσινά

Επανέρχομαι στα κακώς κείμενα της ανάπλασης με αφορμή μια ατάκα του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23/3/2021, ότι για το έργο αυτό παίρνει από παντού συγχαρητήρια!

Για ένα έργο:

Με έλλειψη σεβασμού προς τους ΑμεΑ συμπολίτες μας, που σε αρκετά σημεία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πεζοδρόμιο με τα αναπηρικά αμαξίδια και σε μήκος ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου δεν υπάρχουν διαδρομές για τυφλούς. Φωτό 001.

Με πρωτοφανή αφανισμό των δένδρων και του πρασίνου γενικότερα, υποστηρίζοντας πως οι ελιές κάνουν ζημιές ενώ κάποιες γλίτωσαν την κοπή και ποτέ δεν μου εξήγησαν το γιατί. Φωτό 002α – 002β – 002γ.

Με θαμμένες εισόδους και κυματιστά πεζοδρόμια, λόγω εσφαλμένης ερυθράς από τις επαναλαμβανόμενες ασφαλτοστρώσεις στη διάρκεια των περασμένων χρόνων. Φωτό 003.

Με θέσεις κάδων σκουπιδιών που πρόσβαση έχουν μόνο από το οδόστρωμα, εγκυμονώντας κίνδυνο για ατυχήματα από διερχόμενα αυτοκίνητα και όχι από το πεζοδρόμιο όπως θα ήταν το φυσιολογικό. Φωτό 004.

Με εκ των υστέρων μπαλώματα διαφορετικού πάχους και ύψους στην έδραση των φωτιστικών στύλων.

Με μια ασφαλτόστρωση που έχει υπερβεί τα καπάκια της αποχέτευσης και τα αυτοκίνητα καταχτυπούν.

Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιοι είναι αυτοί που του τα δίνουν.

Προσπάθησα να πάρω απαντήσεις για όλα όσα στραβά και απαράδεκτα υπάρχουν εκεί και, για κάθε συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη ερώτησή μου, πήρα άσχετες και περισσότερες της μίας αλληλοσυγκρουόμενες απαντήσεις.

Εκεί δε που επέμεινα ξέροντας ότι ρωτώ το σωστό δεν πήρα καθόλου απαντήσεις.

Γενικά αυτό που εισέπραξα ήταν υπεκφυγές και μια νοοτροπία που δεν αρμόζει σε ευνομούμενο Δήμο.

Επίσης δεν έχω δει καμία αντίδραση από την αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα από τους κ.κ. Τούτουζα και Τίγκα, παρότι είχαν ενημερωθεί από εμένα προσωπικά γύρω στα τέλη 5ου με αρχές 6ου του 2020. Η ενημέρωση που είχαν τότε ήταν μόνο για την υπέρβαση του ύψους των πεζοδρομίων και το θάψιμο των εισόδων (αν θέλουν ας με διαψεύσουν).

Εδώ οφείλω να πω πως από όσους αιρετούς ενημέρωσα, η μόνη ανταπόκριση ήταν από τις κυρίες Σιώτου και Χαμηλοθώρη.

Καλώ και προκαλώ έστω και τώρα το Δήμο να απαντήσει δημόσια στα όσα δεν απάντησε στην έως τώρα αλληλογραφία μας και να με διαψεύσει όπου τυχόν υπερβάλω.

Καλώ όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συναντηθούμε για να τους ενημερώσω, να περπατήσουμε το έργο και να πάρουν θέση.

Καλώ και προτρέπω τα ΜΜΕ του Δήμου μας να κάνουν δημοσιογραφική έρευνα για τα κακώς κείμενα του έργου και είμαι στη διάθεσή τους για κάθε βοήθεια.

Με σεβασμό στο Δήμο που γεννήθηκα, καθώς και στους συνδημότες μου.

Βασίλης Τζανάκος