Ασφαλτοστρώσεις ύψους 5 εκατομμυρίων διεκδικεί από την Περιφέρεια ο Δήμος


Προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στους δρόμους της κάτω ζώνης Παπάγου από τους οποίους πρόσφατα πέρασε το νέο δίκτυο ομβρίων αλλά και στους δρόμους του Χολαργού που έχουν… ξεμπερδέψει μια και καλή από το νέο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber) των εταιρειών κινητής | Θυμηθείτε το αφιέρωμα του «Μένουμε Χολαργό» για τα 10 χειρότερα οδοστρώματα της πόλης

Η αλήθεια είναι πως όσες φορές κι αν ασφαλτοστρώσεις έναν δρόμο, θα έρθει στη συνέχεια ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ, το Φυσικό Αέριο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία, η οποία και θα δημιουργήσει στο ολοκαίνουργιο οδόστρωμα μια νέα τομή, ένα νέο μπάλωμα, μία ακόμη λακκούβα ή και… σαμαράκι.

Αιτίες έτσι κι αλλιώς απρόβλεπτες, από τη στιγμή που και η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς και οι βλάβες είναι φυσιολογικές αλλά και η χρονική σύνδεση του κάθε ιδιώτη π.χ. με το Φυσικό Αέριο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προβλεφθεί.

Προτεραιότητα λοιπόν η εκάστοτε διοίκηση του Δήμου θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να δίνει σε δρόμους με πολύ κακό μεν οδόστρωμα, που όμως ταυτόχρονα να έχουν… ξεμπερδέψει από τις περισσότερες αυτές αιτίες του… κακού.

Πριν από έναν περίπου χρόνο, το «Μένουμε Χολαργό» περπάτησε την πόλη απ’ άκρη σ’ άκρη, εντοπίζοντας και καταγράφοντας τα 10 (και παραπάνω) χειρότερα οδοστρώματα του Χολαργού που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης (23/3) ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, ύστερα από σχετική ερώτηση του τέως Αντιδημάρχου, Δημήτρη Οικονόμου, αποκάλυψε πως ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού έχει ήδη αιτηθεί στην Περιφέρεια Αττικής τη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στις δύο περιοχές.

Ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε παράλληλα πως εάν η χρηματοδότηση αυτή δεν προχωρήσει, τότε ο Δήμος θα κοιτάξει ενδεχομένως και την υλοποίηση ορισμένων ασφαλτοστρώσεων από ίδιους πόρους, όπως για παράδειγμα συνέβη με την ασφαλτόστρωση της Αναστάσεως, η οποία βέβαια θυμίζουμε πως έμεινε στη μέση, αφού ποτέ δεν ολοκληρώθηκε έως τη Μεσογείων, με το εν λόγω έργο να σταματά για άγνωστους λόγους στη διασταύρωση με την οδό Βουτσινά.

Η Τεχνική Υπηρεσία, λοιπόν, καλό θα είναι να εντοπίσει ποιοι δρόμοι βρίσκονται σε κακή κατάσταση, ταυτόχρονα όμως και ποιοι είναι εκείνοι οι δρόμοι που έχουν… ξεμπερδέψει από ενώσεις οικιών με το Φυσικό Αέριο αλλά και σε ποιους έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του νέου δικτύου οπτικών ινών, ώστε η πιθανότητα μετέπειτα παρεμβάσεων στα οδοστρώματα να ελαχιστοποιηθεί όσο το δυνατόν στο ελάχιστο.