«Πύρρειος» διαγραφή Οικονόμου από Αποστολόπουλο


Με τους Θανάση Βαλυράκη και Μιχάλη Χατζή να δηλώνουν ένα ξεκάθαρο «ΟΧΙ» στις προθέσεις του Ηλία Αποστολόπουλου, η δημοτική παράταξη του Δημάρχου προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (22/3) στη διαγραφή από τις τάξεις της του τέως Αντιδημάρχου, Δημήτρη Οικονόμου.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/3), η παράταξη του Δημάρχου αναφέρει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαγραφή δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Οικονόμου

Σε χθεσινή (22/3/2021) της συνεδρίαση η Δημοτική Παράταξη «Μαζί για την Πόλη μας» αποφάσισε τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου κ. Δημήτρη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου πορεύθηκε με την παράταξή μας από τον Απρίλιο του 2014 και κατάφερε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Μαΐου του ίδιου έτους, αποχωρώντας ουσιαστικά από την παράταξη του πρώην Δημάρχου κ. Νικολάου με την οποία δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 2010-2014. Ο κ. Οικονόμου πρόσφερε στη δημοτική μας παράταξη και παράλληλα τιμήθηκε από την δημοτική μας παράταξη και τον Δήμαρχο, καθώς παρά τη μακρά του πορεία στα δημοτικά δρώμενα της πόλης ουδέποτε είχε αναλάβει ως το 2014 θέση διοίκησης και ευθύνης.

Από το 2014 η παράταξή μας και ο Δήμαρχος τον εμπιστεύθηκαν σε θέσεις ευθύνης για έξι συναπτά έτη. Με τη λήξη της θητείας του ως Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος της Κοινότητας Παπάγου, και μετά την απόφαση να παραμείνει εκτός του σχήματος διοίκησης μετά από έξι συνεχόμενα έτη σε έμμισθες θέσεις, ο κ. Οικονόμου με συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις του δυσφημεί το έργο που έχει επιτελεστεί και καταφέρεται κατά του Δημάρχου και μελών της παράταξης. Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει υπερψηφίσει περισσότερες από 2.000 (!) αποφάσεις της διοίκησής μας, διαγράφει την κοινή μας προσπάθεια, αμαυρώνοντας πρωτίστως την δική του συνεισφορά στα κοινά του Δήμου μας.

Τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης, με συντριπτική πλειοψηφία (16 – 2) αποφάσισαν τη διαγραφή του κ. Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνεδρίασης, επισημάνθηκε ότι ουσιαστικά ο κ. Οικονόμου έθεσε εαυτόν εκτός παράταξης με τις ενέργειές του, έθεσε το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Επίσης σημειώθηκε ότι του δόθηκε άπλετος χρόνος και του απευθύνθηκαν προσκλήσεις να συμμετέχει σε συνεδριάσεις της δημοτικής μας παράταξης, αλλά και σε γενικές συνελεύσεις των μελών μας, όπου θα είχε την ευκαιρία να αιτιολογήσει και να προβάλει τις απόψεις του και τις διαφωνίες του, αλλά ο ίδιος προτίμησε τις υποτιμητικές για το θεσμό του Δημάρχου και μέλη της παράταξης εκφράσεις, την αποστασιοποίησή του από το έργο της παράταξής μας όλα αυτά τα χρόνια, και αίφνης, από τη λήξη της θητείας του στη θέση του Αντιδημάρχου, προβάλει σωρεία διαφωνιών με τις επιλογές και τις προγραμματικές θέσεις και αρχές της παράταξης «Μαζί για την Πόλη μας».

Από την πλευρά μας συνεχίζουμε αταλάντευτοι να εργαζόμαστε βάσει των προγραμματικών μας θέσεων και αρχών, επιδιώκοντας συγκλίσεις και συνεργασίες με όλους για να κάνουμε τη ζωή στην πόλη μας κάθε μέρα καλύτερη!

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για την Πόλη μας Παπάγου-Χολαργού»

Σε σχετική του επιστολή-απάντηση, ο Δημήτρης Οικονόμου υπογραμμίζει:

«Παπάγου, 22/3/21

Κύριε Δήμαρχε,

Όλο το προηγούμενο διάστημα, και συγκεκριμένα από τις 4 Οκτωβρίου του 2020 που συνειδητά και μεθοδευμένα διακόψατε κάθε επικοινωνία μαζί μου, φτάνοντας στο σημείο να μου ανακοινώσετε με e-mail ακόμα και την αναίτια διακοπή της συμφωνηθείσας διετούς μου αντιδημαρχιακής θητείας, προσπάθησα με επιστολές, αναρτήσεις και άρθρα να σας επισημάνω σειρά θεμάτων που απασχολούν τους δημότες μας και καθορίζουν το μέλλον και την ταυτότητα του Δήμου μας.

Θέματα όπως η κατάργηση των κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού, οι τραγικές ελλείψεις σε βασικές υποδομές, η δημόσια ασφάλεια, η αξιοποίηση της αποζημίωσης της Αττικής Οδού, ύψους 5,5 εκατομμυρίων, ο συντελεστής δόμησης στην κοινότητα Παπάγου, η εκτρωματική πρόσοψη του κτηρίου που θα αναγερθεί στην Εθνικής Αμύνης Παπάγου, το κυκλοφοριακό, τα απαράδεκτα πεζοδρόμια και οδοστρώματα τόσο στο Χολαργό όσο και στον Παπάγο, το τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης σε όλο το Χολαργό, τα θέματα με τα σχολεία και τους συλλόγους γονέων και άλλα.

Δυστυχώς, δεν είχα άλλο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας για όλα αυτά τα άλυτα προβλήματα που μαστίζουν την πόλη μας, εκτός από τη δημοσιοποίησή τους, γεγονός που φυσικά σας ενόχλησε διότι σας πίεσε να αναλάβετε ευθύνες αφού η «εν οίκω» ελλειμματική σας διοίκηση κατέστη κυριολεκτικά “εν δήμω”.

Ήλπιζα ότι τουλάχιστον το μέγεθος των προβλημάτων θα σας έκανε να αλλάξετε στάση και να υιοθετήσετε τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη συλλογικότητα που οι καιροί επιβάλλουν.

Άλλωστε δεν εξελέγητε μόνος σας!

Η εκλογή σας απετέλεσε μια συλλογική προσπάθεια των μελών του συνδυασμού και οφείλατε πρώτα από όλα να σεβαστείτε την ψήφο των δημοτών στο πρόσωπο των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.

Εν μέσω κορωνοϊού, σε μια εξουθενωμένη οικονομικά και ψυχολογικά κοινωνία, βυθισμένη στην αβεβαιότητα, αντί να αναπτύξετε ευήκοα ώτα και να ξεκινήσετε ένα γόνιμο διάλογο εντός και εκτός συνδυασμού προκειμένου να επιλύσετε προβλήματα του Δήμου και να ανακουφίσετε τους ταλαιπωρημένους πολίτες, εσείς σαν να ζείτε σε άλλον πλανήτη, κυριευμένος από αλαζονεία, αυταρχισμό και αγωνία για το πολιτικό σας μέλλον, επιλέξατε ως λύση την διαγραφή μου από τον συνδυασμό, διότι πολύ απλά δεν θέλετε να ακούτε τα προβλήματα της πόλης και πολύ περισσότερο να τα βλέπετε αναρτημένα σε sites και εφημερίδες.

Τα προβλήματα όμως, δυστυχώς, δεν διαγράφονται με τη διαγραφή Οικονόμου. Τα διαλυμένα πεζοδρόμια είναι εκεί έξω, οι σύλλογοι γονέων, το κυκλοφοριακό, το κενό αστυνόμευσης, και όλα τα υπόλοιπά καίρια θέματα που προανέφερα και θα συνεχίσω καθημερινά να σας υπενθυμίζω βρίσκονται στους δρόμους και στις γειτονιές και στοιχειώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, που μας ψήφισαν και μας έδωσαν εντολή να τα επιλύσουμε με συνεργασία, ωριμότητα και σεβασμό προς το δημότη.

Τα προβλήματα βρίσκονται στην πόλη και όχι στους παλιούς και νέους συνεργάτες και στους δημοτικούς συμβούλους. Ούτε είναι τώρα η ώρα να πιέσετε και να δεσμεύσετε στελέχη για την προσεχή τετραετία…

Σήμερα συρρικνώνεται ο συνδυασμός σας και δεν θα έπρεπε να είστε περήφανος γι’ αυτό!

Αυτή είναι μια προσωπική σας ήττα γιατί εσείς είστε ο επικεφαλής, ο διαχειριστής.

Κι όμως, σήμερα αποποιείστε τις ευθύνες σας και καλείτε τους δημοτικούς συμβούλους να σας σώσουν διαγράφοντας τον Οικονόμου τάχα για να μείνει η παράταξη ενωμένη. Άραγε για κάθε δημοτικό σύμβουλο που στο μέλλον θα διαφωνεί με την πολιτική σας, θα καλείτε τους υπολοίπους συναδέλφους να τον διαγράψουν;;;

Η δική μου απάντηση σε αυτή την διαγραφή θα είναι ο συνεπής αγώνας για να κρατήσουμε την ιστορική ταυτότητα των κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού και την συνέχειά τους στο μέλλον μακριά από σχέδια ομογενοποίησης.

Η δική μου απάντηση θα είναι ένας επίμονος αγώνας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις γειτονιές αξιοποιώντας σωστά τα μεγάλα έσοδα του Δήμου μας από τα υψηλά τέλη που πληρώνουν οι δημότες μας.

Ο δικός μου αγώνας είναι να κρατήσουμε τον προαστιακό χαρακτήρα στο Δήμο και την ποιότητα ζωής που βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο.

Ο δικός μου αγώνας είναι το αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται από το 1998 και με εκλέγουν πρώτο δημοτικό σύμβουλο.

Ο αγώνας θα γίνει με σοβαρότητα, ήθος, θετική αντίληψη αλλά και επιμονή. Αρχή μου είναι ο ανοιχτός διάλογος και η συνεργασία με τους δημότες αλλά και τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους που μας ενώνει η αγάπη για την πόλη μας και η αγωνία για το μέλλον του προαστίου μας, χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις αλλά με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου.

Ως πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος θα αγωνιστώ να φανώ αντάξιος των προσδοκιών, αυτών που με εμπιστεύθηκαν, χωρίς υπαναχωρήσεις και συμβιβασμούς για ίδιον συμφέρον…!!!

Μια νέα εποχή για το Δήμο μας ξεκινά!

Δημήτρης Οικονόμου
Χειρουργός Οδοντίατρος
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού».