Συλλαλητήριο στο Metropolitan το απόγευμα της Τρίτης (23/3)


Στις ταυτόχρονες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνουν ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων έξω από γνωστές ιδιωτικές κλινικές σε Χολαργό, Μαρούσι, Αμπελόκηπους και Πειραιά καλεί τον κόσμο μέσω ανακοίνωσής του ο Σύλλογος Γυναικών Χολαργού-Παπάγου.

Οι ομοσπονδίες ζητούν επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με προτεραιότητα τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών, κεντρικό καταμερισμό και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας ώστε να μη μετατραπεί το σύστημα δημόσιας Υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου, μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία και μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γυναικών Χολαργού-Παπάγου τονίζει τα εξής:

Σύλλογος Γυναικών Χολαργού – Παπάγου
(μέλος της Ο.Γ.Ε.)
Βουτσινά 64, 15561
Τηλ. 6971970119
E-mail: syllogosgynaikonholargou@gmail.com

Ο Σύλλογος Γυναικών Χολαργού – Παπάγου συμμετέχει και καλεί τα μέλη του και τους φίλους του στη συγκέντρωση που διοργανώνουν ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων την Τρίτη, 23 Μαρτίου, στις 6 μ.μ., στο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ ΤΖΕΝΕΡΑΛ του Χολαργού, απαιτώντας:

  • Την επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας, με άμεση προτεραιότητα τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών,
  • Τον Κεντρικό καταμερισμό και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας, ώστε να μη μετατραπεί το σύστημα δημόσιας Υγείας της χώρας σε σύστημα μίας νόσου.
  • Μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Σήμερα αναδεικνύεται, περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη αγωνιστικής διεκδίκησης ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, που θα καλύπτει και τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών αλλά και των παιδιών για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση και προαγωγή της υγείας.

Υπερασπιζόμαστε την υγεία μας και την ασφάλεια των εργαζομένων στην υγεία, ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή, για τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε.
Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα.

22 Μαρτίου 2021
Το Διοικητικό Συμβούλιο