«Τεράστια ερωτηματικά για τη στάση Αποστολόπουλου στην κατάργηση της Κοινότητας Παπάγου»


Κατά της κατάργησης της Κοινότητας Παπάγου (και -κατ’ επέκταση- του Χολαργού), που επιφέρει το νέο σχέδιο νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τάσσεται με άρθρο του στο «Μένουμε Χολαργό» ο Παπαγιώτης Δημοτικός Σύμβουλος και τέως Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Οικονόμου, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές προς το Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, περί συναίνεσης του τελευταίου με την κυβερνητική αυτή απόφαση.

Διαβάστε αναλυτικά:

Καταργείται η Κοινότητα Παπάγου!

Του Δημήτρη Οικονόμου
Χειρουργού Οδοντιάτρου
Δημοτικού Συμβούλου Παπάγου-Χολαργού
τ. Αντιδημάρχου
π. Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών καταργούνται οι Κοινότητες από τη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της Αττικής!

Εάν η πρόταση ψηφισθεί, τότε οι πάλαι ποτέ Δήμοι Παπάγου και Χολαργού θα μείνουν χωρίς καν κοινοτική εκπροσώπηση.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή ουσιαστική αντίδραση από το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, κ. Αποστολόπουλο.

Η στάση του κ. Αποστολόπουλου δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για το αν τελικά συναινεί με μια τέτοια απόφαση, που ουσιαστικά διαγράφει από το χάρτη και τον Παπάγου και το Χολαργό.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται το χειρότερο σενάριο, ότι δηλαδή υπάρχει σχέδιο ομογενοποίησης των Δήμων Παπάγου και Χολαργού, το οποίο θα είναι καταστροφικό για το μέλλον του Δήμου μας.

Η δύναμή μας είναι οι ρίζες που έχουμε με τους Δήμους που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, η ταύτισή μας με τον τόπο μας.

Ένας Δήμος που οι δημότες του δεν θα ταυτίζονται με τον τόπο τους είναι ένας Δήμος χωρίς συνοχή, ασπόνδυλος και κυρίως ένας Δήμος στον οποίο οι δημότες δεν θα νιώθουν καμία σχέση με αυτόν.

Η «κυψελοποίηση» του Δήμου μας προοιωνίζει ένα δυσοίωνο μέλλον για όλους μας.

Ο Δήμος μας έχει την τεράστια ηθική υποχρέωση να αντιδράσει και να ματαιώσει το σχέδιο αυτό.