ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ: «Οι γυναίκες διεκδικούν, απαιτούν και κυρίως δεν είναι μόνες»


Διαβάστε το μήνυμα του Δημοτικού Συμβούλου και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Παπάγου-Χολαργού, Δημήτρη Τούτουζα, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου).

Αναλυτικά:

Οι γυναίκες διεκδικούν, απαιτούν και κυρίως δεν είναι μόνες

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, σηματοδοτεί τους καθημερινούς αγώνες των γυναικών στον κόσμο και τη συνεχή προσπάθεια ανάδειξης των δικαιωμάτων τους.

Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει σε όλους μας τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις του τελευταίου αιώνα. Από την αυτονόητη διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων με τους άνδρες μέχρι τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Από το δικαίωμα στην ψήφο και στην εκπαίδευση μέχρι τις διαχρονικές προκλήσεις για περαιτέρω ενίσχυση της θέσης τους στην κοινωνία και την ενεργό συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Παράλληλα με τους πολλαπλούς ρόλους που καλούνται να διεκπεραιώσουν σήμερα οι γυναίκες, εξακολουθούν να μάχονται προκειμένου να προασπίσουν τον σεβασμό προς την ταυτότητα, το πρόσωπο και την αξιοπρέπειά τους.

Οι γυναίκες διεκδικούν, απαιτούν και κυρίως δεν είναι μόνες!

Το τελευταίο διάστημα μιλούν ανοιχτά για όσα ήταν αναγκασμένες να υπομένουν για χρόνια πίσω από κλειστές πόρτες, στο σπίτι ή στον εργασιακό τους χώρο, βάζοντας τέλος στην ανοχή της σεξουαλικής κακοποίησης, της παρενόχλησης και της έμφυλης βίας.

Μέσα από την κρίση, παρουσιάζεται μία μοναδική ευκαιρία να κάνουμε το μεγάλο βήμα για την επίλυση προβλημάτων που μέχρι χθες έμοιαζαν άλυτα. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η ισότητα δεν είναι θέμα των γυναικών αλλά ολόκληρης της κοινωνίας.

Δήλωση του Δημήτρη Τούτουζα, Επικεφαλής ΣΥΝ-ΠΟΛΙΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Γραφείο Τύπου ΣΥΝ-ΠΟΛΙΣ
08.03.2021