8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: «Λέμε ΟΧΙ σε Δημοτική Επιχείρηση – μεσάζοντα»


Ξεκάθαρη θέση αναφορικά με την ίδρυση Δημοτικής Αναπτυξιακής Επιχείρησης που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της 31ης Μαρτίου του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού παίρνει μέσω ανακοίνωσής της η δημοτική παράταξη «8 Προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη».

Αναλυτικά:

Λέμε ΟΧΙ σε Δημοτική Επιχείρηση – μεσάζοντα

Μετά το καπέλο των 7 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που επέβαλε για το έργο του οδοφωτισμού στους κατοίκους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, η δημοτική αρχή, επεκτείνει τώρα το πετυχημένο μοντέλο, σε κάθε έργο ή προμήθεια που θα κάνει ο Δήμος.

Ιδρύει Δημοτική Επιχείρηση – μεσάζοντα όπου ο Δήμος θα της αναθέτει τα έργα και αυτή θα αναθέτει στους εργολάβους με μια νόμιμη, βέβαια προμήθεια.

Έτσι, μπορεί να μας στοιχίσει κάτι παραπάνω, αλλά θα εξυπηρετηθούν φίλοι και ημέτεροι που θα προσληφθούν «στην υγεία των δημοτών».

Η Επιχείρηση δημιουργείται σε συνεργασία με το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο και εξειδίκευση, με σκοπό να αντικαταστήσει τις λειτουργίες του Δήμου και με κεφάλαιο 200.000 ευρώ που ήδη παραχωρήθηκε.

Είναι τα αποκαλυπτήρια του νεοφιλελευθερισμού: Θα μας κοστίσει λίγο παραπάνω, δεν θα υπάρχει έλεγχος στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος, αλλά θα είναι όλα ιδιωτικά.

Δείτε όλο το κείμενο της ανακοίνωσης, αλλά και την τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Σιώτου στο Δημοτικό Συμβούλιο εδώ.

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»