Εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος


Στην έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Παπάγου-Χολαργού προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 31ης Μαρτίου 2021.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων εφαρμογής πολιτικών που να στοχεύουν στην κοινωνική προστασία και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών αλλά και στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού προχώρησε στην έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας κα θα λειτουργεί στο πλαίσιο των υπηρεσιών Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο μας λειτουργεί ήδη η Τράπεζα Αίματος, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», με σκοπό την ύπαρξη παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των δημοτών και κατοίκων του Δήμου.

Μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος μπορούν να γίνουν οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες του Δήμου Παπάγου Χολαργού, οι κάτοικοι, οι Δημότες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού ηλικίας 18-65 ετών, εφόσον δεν συντρέχει πρόβλημα υγείας και με την προϋπόθεση ότι συμμετέχουν ως αιμοδότες στις εθελοντικές αιμοδοσίες τουλάχιστον μία φορά ετησίως, καθώς και μη κάτοικοι ή δημότες του Δήμου, κατόπιν αιτήματός τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τους όρους λειτουργίας, δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.