Ενιαίος Δήμος με διαφορετικές πινακίδες οδοσήμανσης;


Το «Μένουμε Χολαργό» ρωτά και περιμένει στα σχόλια αλλά και στο σχετικό poll τη δική σας απάντηση-ψήφο. Συμφωνείτε με την αντικατάσταση των υπαρχόντων πινακίδων οδοσήμανσης και την τοποθέτηση νέων, ενιαίας μορφής, σε Χολαργό και Παπάγου; Ή είστε υπέρ της διατήρησης των υφιστάμενων πινακίδων των πρώην Δήμων, που συνεχίζουν να διαχωρίζουν αλλά και να οριοθετούν με ξεπερασμένο τρόπο τις δύο περιοχές;

Του Μανώλη Χάλκου
Ιδρυτή & Ιδιοκτήτη του «Μένουμε Χολαργό»
Τακτικού Μέλους ΔΣ ΔΟΚΜΕΠΑ Παπάγου-Χολαργού

Και επειδή εδώ στο «Μένουμε Χολαργό» δεν συνηθίζουμε να κρυβόμαστε, στο εν λόγω ερώτημα παίρνουμε ξεκάθαρη θέση υπέρ της ανανέωσης των πινακίδων οδοσήμανσης, με νέες, ομοιόμορφες πινακίδες για όλο το Δήμο. Ίδιες δηλαδή πινακίδες και στο Χολαργό και στου Παπάγου.

Εξάλλου, ειδικά οι πινακίδες του Παπάγου μπορούν να χαρακτηριστούν πλέον και ως άκυρες, από τη στιγμή που επάνω σε αυτές αναγράφεται το «Δήμος Παπάγου», συνοδευόμενο και από το λογότυπο του πρώην Δήμου. Δήμος Παπάγου, όμως, όπως και το λογότυπό του, πια δεν υφίστανται, επομένως αυτό είναι κάτι που τυπικά χρήζει έτσι κι αλλιώς διόρθωσης.

Αυτό βέβαια που δεν παύει να υφίσταται είναι οι δύο (Δημοτικές) Κοινότητες, οι δύο περιοχές. Ο Χολαργός πάντοτε θα είναι ο Χολαργός (από την Αναστάσεως έως την Αρκαδίου), ο Παπάγου πάντοτε θα είναι ο Παπάγου (από την Κανελλοπούλου/Κατεχάκη έως την Αναστάσεως). Ούτε το όνομα των δύο (ξεχωριστών) περιοχών πρόκειται ποτέ να χαθεί, ούτε φυσικά και τα όριά τους.

Ο Δήμος, όμως, είναι πλέον ενιαίος. Όπως ήταν ως το ’82 και όπως θα είναι εφεξής, για πάντα. Επομένως, και πάντα κατά τη γνώμη μας, ένας ενιαίος Δήμος δεν γίνεται να διαθέτει διαφορετικές πινακίδες οδοσήμανσης.

Θα πει κάποιος, ναι, αλλά με τις υπάρχουσες πινακίδες αντιλαμβάνεται κάποιος σε ποια σημεία είναι Χολαργός και σε ποια Παπάγου, πού σταματάει η μία Κοινότητα και πού ξεκινά η άλλη!

Και δεν θα έχει κι άδικο, λέμε εμείς. Η λύση, ωσότοσο, είναι απλή. Στις πινακίδες του Χολαργού μπορεί να αναγράφεται με ψιλά γράμματα πάνω ή κάτω από την οδό το «Δήμος Παπάγου-Χολαργού / Δημοτική Κοινότητα Χολαργού» και αντιστοίχως σε εκείνες του Παπάγου το «Δήμος Παπάγου-Χολαργού / Δημοτική Κοινότητα Παπάγου», συνοδευόμενο βεβαίως και στις δύο περιπτώσεις με το λογότυπο του ενιαίου Δήμου.

Να σημειωθεί ότι η ανανέωση των πινακίδων οδοσήμανσης, με νέες, ενιαίας μορφής και για τις δύο Κοινότητες, συμπεριλαμβάνεται, θεωρητικά πάντα, ως ανάγκη και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2019-2023 του Δήμου Παπάγου-Χολαργού (βλ. παρακάτω φωτό).

Έτσι κι αλλιώς, ειδικά εκείνες του Χολαργού, που τοποθετήθηκαν από τη διοίκηση Σκούρτη στα τέλη της δεκαετίας του ’90, έχουν κάνει σε μεγάλο ποσοστό τον κύκλο τους, με τις περισσότερες να έχουν υποστεί βανδαλισμούς, άλλες να έχουν λυγίσει στη φθορά του χρόνου και κάποιες άλλες να έχουν εγκατασταθεί εξ αρχής με κραυγαλέα ορθογραφικά λάθη.

Ο λόγος, ωστόσο, περνά τώρα σε εσάς. Τόσο ψηφίζοντας στο παρακάτω σχετικό poll, όσο και καταθέτοντας τη δική σας γνώμη-σχόλιο εδώ.

Loading…