ΓΟΝΕΙΣ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: «Καμία συγχώνευση τμημάτων σε 2ο και 3ο Δημοτικό»


Μετά το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού σειρά πήρε την Τετάρτη (21/4) και εκείνος του συστεγαζόμενου 3ου, με κοινό και πάγιο αίτημα τη μη συγχώνευση τμημάτων στα δύο σχολεία αλλά και την εξασφάλιση του μικρότερου δυνατού αριθμού μαθητών ανά τάξη στο νεοϊδρυθέν 6ο Δημοτικό της οδού Ναυαρίνου.

Αναλυτικά:

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ 2ο & 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Η ίδρυση του 6ου Δημοτικού Σχολείου αποτελεί κατ’ αρχήν ένα θετικό γεγονός, καθώς η ίδρυση νέων Σχολικών Μονάδων είναι πάγιο αίτημά των Συλλόγων Γονέων.

Η λειτουργία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού την προσεχή χρονιά δίνει τη δυνατότητα για μειωμένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα στα 2ο, 3ο και 6ο Δ.Σ. Χολαργού κάτι το οποίο είναι απαραίτητο, τόσο όσο αφορά στην ορθότερη εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην ασφάλεια λόγω πανδημίας COVID-19.

Ωστόσο, όχι μόνο δεν υπήρξε καμία γραπτή δέσμευση από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας, αλλά με επιδίωξη τη μείωση κόστους γίνεται εμφανής η πρόθεση να γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων.

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Π.Ε., σε τηλεφωνική επικοινωνία, ανέφερε ότι αν προκύψουν τμήματα στα 2ο & 3ο Δ.Σ.Χ., μετά τις μετακινήσεις των μαθητών στο 6ο Δ.Σ.Χ., π.χ. με 16 – 18 μαθητές θα συγχωνευτούν. Επισήμανε ότι, κατά τον σχεδιασμό, πρώτα συμπληρώνουν 25αρια τμήματα και μετά δημιουργούν νέα, ενώ στο συνολικό σχεδιασμό των σχολείων λαμβάνουν υπόψη και το μισθολογικό κόστος των δασκάλων.

Εμμένοντας στις θέσεις μας, της αναφέραμε πως είναι καθαρά θέμα βούλησης και απόφασης της Διεύθυνσης και την προτρέψαμε να μας υποδείξει σχετική νομοθεσία που να στοιχειοθετεί τους παραπάνω ισχυρισμούς, με δεδομένο ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει για 7θεσια σχολεία και άνω κατώτατο αριθμό μαθητών ανά τάξη τους 15 και ανώτατο τους 25. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι αυτή είναι απλά δική μας και μόνο ερμηνεία του νόμου…

Η ίδρυση νέων Σχολικών Μονάδων δεν συμβαδίζει με μείωση τμημάτων σε άλλες Σχολικές Μονάδες.

Οι αποφάσεις για τη λειτουργία των Σχολείων πρέπει να γίνονται με γνώμονα την αναβάθμισή τους και όχι με την εξοικονόμηση κόστους.

Ζητάμε να μη γίνει καμία συγχώνευση τμημάτων στα 2ο & 3ο Δ.Σ.Χ. και να εξασφαλιστεί ο μικρότερος δυνατός αριθμός μαθητών ανά τάξη στο 6ο Δ.Σ.Χ.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
3ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού