Ηλεκτρικός φορτιστής οχημάτων και στου Παπάγου


Μετά το Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού, επί της οδού Σύρου, ο Δήμος Χολαργού-Παπάγου προχώρησε στην εγκατάσταση και δεύτερου ηλεκτρικού φορτιστή οχημάτων, αυτή τη φορά στο χώρο στάθμευσης των διοικητικών γραφείων του ΔΟΠΑΠ στου Παπάγου, επί της οδού Νευροκοπίου.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Νέος ηλεκτρικός φορτιστής οχημάτων στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Στην ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης συμμετέχει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού με τη δημιουργία και δεύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο νέος φορτιστής τοποθετήθηκε και βρίσκεται σε λειτουργία στο πάρκινγκ του ΔΟΠΑΠ (Νευροκοπίου & Αργυροκάστρου, Παπάγου) και η εγκατάστασή του είναι μία δωρεά της εταιρείας «NOVATECH Engineering M.Ε.Π.Ε.» η οποία είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος και εγκαταστάτης για την Ελλάδα της ολλανδικής εταιρείας EVBOX.

Στο Δήμο μας, τα πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει με την τοποθέτηση φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού επί της οδού Σύρου, με ελεύθερη χρήση για τους πολίτες, χορηγία της ίδιας εταιρίας.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης στον ελληνικό χώρο, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρονικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.).

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας έχει θέσει σε προτεραιότητα τις πράσινες πολιτικές και συμμετέχει στις διαδικασίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με σκοπό να χωροθετηθούν οι δημοσίως προσβάσιμες θέσεις στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και να αναπτυχθούν οι σχετικές υποδομές».

Γραφείο Τύπου
Δήμος Χολαργού-Παπάγου