Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού με οδηγό τον ΚΟΧ (vid)


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου), ο Καλαθοσφαιρικός Όμιλος Χολαργού δηλώνει παρών, αναλαμβάνοντας δράσεις κοινωνικού περιεχομένου που στοχεύουν στη διάδοση του Αθλητισμού.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου του συλλόγου αναφέρει:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Στα μέσα Οκτωβρίου 2020 ανακοινώσαμε τη σύσταση τμήματος μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού. Το νέο τμήμα το ονομάσαμε CHAMPS, γιατί πιστεύουμε ότι αυτά τα παιδιά είναι πρωταθλητές της ζωής.

Το «moto» της νέας ομάδας μας, «Αθλητισμός για Όλους / Basketball 4 All».

Η κοινωνική δράση του Καλαθοσφαιρικού Ομίλου Χολαργού δεν περιορίζεται στις 4 γραμμές του γηπέδου. Αντίθετα, ο Σύλλογός μας επιδιώκει ενεργά την απεμπόληση του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν τα άτομα που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού, με την επιδίωξη να καταστήσουμε το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε προσβάσιμο σε όλους.

Η δημιουργία του τμήματος Champs, πέραν της δυνατότητας που προσφέρει σε παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, αποσκοπεί στην κοινωνικοποίησή τους, εντός της κοινότητάς μας, μέσα από την ουσιαστική ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών και καταξιωμένων επαγγελματιών της Ειδικής Αγωγής.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό:

Πληροφορίες & Εγγραφές

Ο Αθλητισμός Είναι Δικαίωμα Όλων
Καλαθοσφαιρικός Όμιλος Χολαργού