16οι ΑΓΩΝΕΣ «ΤΑΣΟΣ ΞΕΝΟΣ»: Επιστρέφει η θρυλική ημερίδα στίβου του ΓΑΣΧ


Μετά από διάλειμμα ενός έτους (2020) λόγω πανδημίας, η πιο επιτυχημένη διοργάνωση στίβου στην πόλη επιστρέφει την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, με μόνιμο οικοδεσπότη τον ΓΑΣ Χολαργού, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Αθήνας και του ΔΟΠΑΠ Παπάγου-Χολαργού | Στο ανακαινισμένο Αθλητικό Κέντρο του λόφου Τσακού (Νταμάρι) αντί το «Μαρκ Μαρσώ» για πρώτη φορά η διεξαγωγή της ημερίδας, με εξαίρεση τα αγωνίσματα των ρίψεων

Θυμίζουμε πως οι αγώνες «Τάσος Ξένος» διεξάγονται κάθε καλοκαίρι στο Χολαργό, με τη συμμετοχή αθλητικών σωματείων από όλη την Ελλάδα.

Σκοπός των αγώνων είναι η επίτευξη των ορίων που θέτει ο ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή των αθλητών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Εμπνευστής των αγώνων «Τάσος Ξένος» και εκ των διοργανωτών τους είναι ο ΓΑΣ Χολαργού, Πρόεδρος του οποίου είναι η κόρη του αείμνηστου Τάσου Ξένου, Βάνα.

Ο Τάσος Ξένος ήταν ο πρωτεργάτης και ιδρυτής του τμήματος στίβου στο Χολαργό, ενώ αποτελούσε και την «ψυχή» του τμήματος μέχρι το τέλος της ζωής του. Η ανιδιοτελής προσφορά του στον αθλητισμό και την πόλη, άλλωστε, αποτελεί μέχρι σήμερα παράδειγμα προς μίμηση.