ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ: «Ποιο είναι επιτέλους το όραμά σου για αυτή την περιοχή;» (vid)


Το γάντι στο Δήμαρχο πέταξε με αφορμή την προβληματική ανάπλαση της οδού Βουτσινά ο δημοφιλέστερος Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, Γιώργος Ανυφαντής, ο οποίος με μια ξεκάθαρα αρχηγική εμφάνιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (26/5) και απευθυνόμενος προσωπικά στον Ηλία Αποστολόπουλο ζήτησε σαφείς εξηγήσεις για τα εκ των υστέρων «Συγγνώμη, σφάλαμε» του Δημάρχου, για ένα έργο μάλιστα που συνεχίζεται κανονικά παρ’ όλο που σύμφωνα με τον εν ενεργεία πρώτο πολίτη του Δήμου δεν αποτελεί καν δικό του όραμα.

Μαζικές κοπές δέντρων χωρίς αναπλήρωση, κακοτεχνίες και ράβε-ξήλωνε, μείωση θέσεων στάθμευσης και μερικά εκατομμύρια ευρώ πεταμένα σε ένα έργο με μια μελέτη που έρχεται από μια άλλη εποχή (2007) και, όπως μάθαμε και επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (26/5), χωρίς να αποτελεί καν όραμα του εν ενεργεία πρώτου πολίτη, δηλαδή του Δημάρχου Αποστολόπουλου.

Το θέμα της Βουτσινά, που συζητήθηκε ενδελεχώς στην 8η -τακτική- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα από συγκέντρωση δεκάδων υπογραφών αγανακτισμένων δημοτών, μονοπώλησε ουσιαστικά το ενδιαφέρον, με απλούς πολίτες και περίοικους της οδού, που ζουν και βιώνουν σε καθημερινή βάση την εξέλιξη των εργασιών, να αναλύουν διεξοδικά και με απτά επιχειρήματα τα πώς και τα γιατί μιας προβληματικής μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας αποτυπώνονται πια και στην εικόνα του ίδιου του έργου, το οποίο μόνο λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση δεν θυμίζει.

Το γάντι στο Δήμαρχο πέταξε με αφορμή την προβληματική ανάπλαση της οδού Βουτσινά ο δημοφιλέστερος Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, Γιώργος Ανυφαντής, ο οποίος με μια ξεκάθαρα αρχηγική εμφάνιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (26/5) και απευθυνόμενος προσωπικά στον Ηλία Αποστολόπουλο ζήτησε σαφείς εξηγήσεις για τα εκ των υστέρων «Συγγνώμη, σφάλαμε» του Δημάρχου, για ένα έργο μάλιστα που συνεχίζεται κανονικά παρ’ όλο που σύμφωνα με τον εν ενεργεία πρώτο πολίτη του Δήμου δεν αποτελεί καν δικό του όραμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανυφαντής ανέφερε:

«Εγώ σήμερα πραγματικά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί είδα μια ανησυχία των πολιτών. Είδα ενεργούς δημότες και πολίτες. Αυτό ήταν που έλειπε τόσα χρόνια από το Δήμο μας. Θέλω να δώσω τα εύσημά μου στους κ.κ. Τζανάκο, Στογιάννη και Δελαμπόρα για την περιεκτική, αναλυτικότατη και κυρίως πολύπλευρη και πολυεπίπεδη παρουσία τους καθώς και για τις ομιλίες τους.

Και θα πω γιατί. Γιατί πήραν αυτές τις υπογραφές των πολιτών στον ώμο τους και κάνανε ο καθένας εκεί που ήθελε και μπορούσε τη σωστή τοποθέτηση. Αν κάποιος δεν ζει στο Χολαργό αυτή τη στιγμή, μπορούσε, χωρίς να δει μπροστά του τι γίνεται, να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται.

Δηλαδή: Μας εξήγησε ο κ. Τζανάκος ότι υπάρχουν κακοτεχνίες. Άρα, υπάρχει θέμα στο τεχνικό κομμάτι. Ο κ. Στογιάννης μας μίλησε για τα δέντρα. Για τη μεταφύτευσή τους και για τα δέντρα που βάλαμε, για το ισοζύγιο. Άρα, υπάρχει θέμα και στο περιβαλλοντικό ισοζύγιο του έργου. Και τρίτον, ο κ. Δελαμπόρας ήρθε και μας μίλησε στο θυμικό μας, στην ποιότητα της ζωής μας. Δηλαδή, αυτό που είναι το αποτέλεσμα του έργου.

Τι γίνεται όμως; Και έρχομαι εδώ να πω το εξής. Προσωπικά, είμαι πάρα πολύ υπέρ των έργων. Και έχω ψηφίσει και άλλες αναπλάσεις που έχουν γίνει, όπως και την ανάπλαση της Βουτσινά το 2007, ως Δημοτικός Σύμβουλος τότε του κ. Νικολάου. Δυσαρεστήθηκα όμως πάρα πολύ που είδα τον κ. Δήμαρχο να λέει ότι δεν είναι όραμά του το έργο σε αυτό το δρόμο.

Δεν το κατάλαβα, κ. Δήμαρχε! Αφού δεν είναι όραμά σας, γιατί το κάνετε; Ποιο είναι το όραμά σας; Δηλαδή, γιατί δεν κάνετε το όραμά σας; Και γιατί κάνετε αυτό; Με το ζόρι το κάνετε; Αυτό είπατε πριν, ότι δεν είναι το όραμά μου, είναι το όραμα του Νικολάου! Εσάς ποιο είναι το όραμά σας επιτέλους για αυτή την περιοχή; Δεν το καταλαβαίνω! Αυτό είναι το πρώτο μου θέμα.

Δεύτερο θέμα. Θα περίμενα σήμερα, κ. Πρόεδρε, απλώς αναφέρομαι σε εσάς, δεν είναι για εσάς η μομφή, θα περίμενα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τον κ. Τράκα, να έχει καλέσει εδώ και την Τεχνική Υπηρεσία. Θα περίμενα το Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας να είναι εδώ. Να του κάνουμε και εκείνου ερωτήσεις. Μια σωστή εισήγηση που φέρνουν οι δημότες, δεν μπορούμε από τους δημότες και μόνο να κάνουμε ερωτήσεις στους δημότες. Εν είδει εξέτασης.

Να φέρουμε την Τεχνική μας Υπηρεσία εδώ, να μας πουν πού σφάλουν ή δεν σφάλουν ή γιατί το κάνουν ή γιατί δεν σταματήσανε το έργο έγκαιρα; Τι δεν είδαν αυτοί που βλέπουν οι δημότες; Αλλά δεν έρχονται. Έρχεται ο Δήμαρχος συγκινητικά και μας λέει “συγγνώμη”! Πότε μας λέει “συγγνώμη”; Όταν έχει πληρώσει 5 λογαριασμούς του έργου, σύμφωνα με τα στοιχεία στη “Διαύγεια”, έχουμε ήδη πληρώσει τα 428.909,58 ευρώ. Έχουμε πληρώσει 5 λογαριασμούς του έργου, έχουμε πληρώσει κοντά στο μισό έργο, για να έρθουμε να πούμε τι; Ότι συγγνώμη, σφάλαμε! Άρα γιατί τον πληρώσαμε τότε τον εργολάβο αφού σφάλαμε;

Και επειδή δεν θέλω να καταχράζομαι το χρόνο, γιατί είναι πάρα πολλοί οι ομιλητές, θα πω το εξής. Θα συμφωνήσω με τον κ. Ρεκλείτη. Γιατί το θέμα είναι πολυεπίπεδο. Και έχει να κάνει με το πώς γίνονται τα έργα στο Δήμο μας. Και όχι μόνο πώς γίνονται τα έργα στο Δήμο μας. Δεν έχει να κάνει μόνο με τις εγκεκριμένες μελέτες ή με την τροποιητική μελέτη που είπε ο κ. Δήμαρχος του ’17, που αυτή η τροποποιητική μελέτη ήταν μέχρι τη Σαρανταπόρου η ανάπλαση της Βουτσινά και πήγε ως την Αναστάσεως.

Έχει να κάνει ότι εδώ υπάρχει ελλιπής επίβλεψη του έργου. Υπάρχει ελλιπής ενημέρωση των πολιτών, πότε γίνονται τα έργα, γιατί γίνονται, διότι τελευταία στιγμή οι πολίτες βλέπανε μια πινακίδα ότι από την Περικλέους δεν στρίβετε στη Βουτσινά γιατί είναι κλειστή, το βλέπανε την ίδια ώρα ή την προηγούμενη μέρα και όχι μόνο αυτό.

Άφαντη κι η Δημοτική Αστυνομία, που ξέρουμε πια όλους τους λόγους που είναι άφαντη η Δημοτική Αστυνομία, αλλά αν πάμε στον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αστυνομίας θα δούμε ότι έχουν κάνει πάρα πολλά πράγματα, όχι όμως αυτά που πρέπει για τους δημότες. Και τι άλλο; Τη λάθος φύτευση.

Κλείνοντας, έχω να πω το εξής. Ότι ο Δήμαρχος προΐσταται των Υπηρεσιών. Δεν έχει να λέει ότι απάντησε η Υπηρεσία μου και απάντησε λάθος ή μπορεί να μην απάντησε σωστά. Ας προσέχατε τι απαντούσε η Υπηρεσία σας κ. Δήμαρχε! Εσείς προΐσταστε των Υπηρεσιών, εσείς είστε αυτός εκεί και δεν είναι έτσι απλά να λέμε ότι εγώ θα καλύψω τους υπαλλήλους μου.

Δεν είστε εκεί μόνο για να καλύψετε τους υπαλλήλους σας, είστε εκεί για να καλύψετε και τους δημότες αυτού του Δήμου, στους οποίους υπάρχει γενικευμένη ανησυχία, γενικευμένη αναστάτωση και δυστυχώς νομίζω ότι αυτό το έργο εδώ θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό όσα κροκοδείλια δάκρυα και να ρίχνετε σήμερα το βράδυ.

Ευχαριστώ πολύ».