Χριστός Ανέστη από τη… φλεγόμενη Παναγία Φανερωμένη! (vids, pics)


Παίρνοντας τα σκήπτρα από τις φαντασμαγορικές Αναστάσεις των προηγούμενων ετών στον Τίμιο Σταυρό, οι νέοι του Καθεδρικού Ναού της πόλης έκαναν… τη νύχτα μέρα στην πλατεία Φανερωμένης, παρουσία χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν το βράδυ του Μ. Σαββάτου (1/5) κάθε σπιθαμή γης σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων περιμετρικά της εκκλησίας.

Καπνογόνα, βεγγαλικά, κροτίδες, πυροτεχνήματα και τα κινητά… ανά χείρας, στην πιο… φασαριόζικη Ανάσταση στο Δήμο Χολαργού-Παπάγου για το 2021!

Έστω και… πρόωρα (21:00, αντί για 00:00), οι καμπάνες όλων των Ναών χτύπησαν και εδώ στα μέρη μας χαρμόσυνα το βράδυ του Μ. Σαββάτου (1/5), με τους ιερείς να αναγγέλλουν και φέτος στους πιστούς το πιο σημαντικό, το πιο σπουδαίο μήνυμα για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Αυτό της Ανάστασης του Θεανθρώπου, της νίκης της ζωής απέναντι στο θάνατο, που αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο της ίδιας της Χριστιανοσύνης εδώ και 2021 χρόνια.

Το μήνυμα αυτό ας συντροφεύει κάθε έναν από εσάς, όχι μόνο σήμερα και για τις επόμενες 40 ημέρες, αλλά όλες τις ημέρες της ζωής σας, διότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως «θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν, Άδου την καθαίρεσιν, άλλης βιοτής, της αιωνίου απαρχήν».

Χριστός Ανέστη!
Αληθώς Ανέστη!
Χρόνια Πολλά σε εσάς και τις οικογένειές σας!

Για το «Μένουμε Χολαργό»,
Μανώλης Χάλκος