Διώχνουν τη Λαϊκή οι κάτοικοι της Φανερωμένης


Με τη συλλογή δεκάδων υπογραφών που απέστειλαν ήδη στην Περιφέρεια Αττικής κάτοικοι της οδού Φανερωμένης παραθέτουν με στοιχεία τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιουργεί εβδομαδιαίως στην περιοχή η Λαϊκή Αγορά, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή της από το σημείο και τη μόνιμη παραμονή της στην οδό Ευριπίδου, δίπλα στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Στην επιστολή, την οποία συνοδεύουν οι συνολικά 71 υπογραφές κατοίκων της οδού Φανερωμένης και οδών πέριξ αυτής, αναφέρονται τα εξής:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Αξιότιμοι κύριοι,

Από την περιοχή του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να επανεξετάσετε τη θέση της Λαϊκής Αγοράς που γίνεται επί εξάμηνο στην οδό Φανερωμένης, από το ύψος της οδού Κεφαλληνίας έως τον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, μήκος διαδρομής Λαϊκής 1,467 χλμ.

Στη διαδρομή της Λαϊκής εκτός όλων των πεζοδρομίων και του δρόμου, καταλαμβάνονται και κλείνονται 26 είσοδοι γκαράζ, 27 είσοδοι πολυκατοικιών και καταργούνται 187 νόμιμες και οριοθετημένες από το Δήμο θέσεις στάθμευσης.

Για 36 ώρες Κυριακή και Δευτέρα κάθε εβδομάδα αναγκαζόμαστε να μετακινούμε πάνω από 190 αυτοκίνητα σε παρακείμενους δρόμους.

Σχολικά δεν περνούν, οι 2 λεωφορειακές γραμμές αλλάζουν τις διαδρομές και τις στάσεις που καταργούνται.

Βεβαίως, δεν συζητάμε για ασθενοφόρο ή πυροσβεστική, που δεν νοείται να πλησιάσει!

Ενώ αποτελεί κεντρική αρτηρία του Δήμου μας, που συνδέει τον Άνω Χολαργό με τη Μεσογείων.

Στη διαδρομή της Λαϊκής Αγοράς περιέχονται 2 Παιδικοί Σταθμοί, 1 Νηπιαγωγείο, 1 σχολείο.

Οι καταστροφές που προκαλούν στα δέντρα, θάμνους και στα παρτέρια από τα φορτηγά που ξεφορτώνουν και ανεβαίνουν επάνω στα πεζοδρόμια είναι μεγάλες, όπως και οι εργάτες πετάνε τα καφάσια με τα οπωρολαχανικά και τα σίδερα με τα ξύλα των πάγκων στις περιφράξεις και πρασιές των κατοικιών.

Επίσης, θα θέλαμε να αναφέρουμε τις ληστείες και τις κλοπές, κυρίως από ομάδες Ρομά, που εκμεταλλεύονται την πυκνότητα του κόσμου και μπαίνουν ανεξέλεγκτα στα σπίτια.

Ακόμη, ο θόρυβος και η φασαρία με τις φωνές και τα ραδιόφωνα ξεκινά από τις 5 π.μ.

Τονίζοντας ότι η Δημοτική Αστυνομία, καθ’ ότι υποστελεχωμένη, αδυνατεί να βοηθήσει σε οποιοδήποτε πρόβλημα και σε παράπονα προς το Δήμο Παπάγου Χολαργού να παραμείνει η Λαϊκή Αγορά επί της οδού Ευριπίδου (στη δεύτερη θέση του άλλου εξαμήνου του έτους) για πάντα, λόγω πολύ λιγότερων κατοικιών και πολυκατοικιών (8 πάρκινγκ μονοκατοικιών, 7 πολυκατοικιών, 9 είσοδοι κατοικιών, 8 είσοδοι πολυκατοικιών), μας τόνισαν ότι υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Γι’ αυτό σας στέλνουμε αυτό το email προβλημάτων και παρακαλούμε να το λάβετε υπ’ όψιν σας στη διάρθρωση της θέσης της Λαϊκής Αγοράς, η οποία ευρίσκεται στην ίδια θέση εδώ και 5 δεκαετίες, ενώ ο πληθυσμιακός συσχετισμός και αυτοκινήτων έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Στη διάθεσή σας υπάρχουν φωτογραφίες όλων των προαναφερομένων, καθώς και οι υπογραφές κατοίκων και οι χωροταξικές θέσεις των πάγκων.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.