Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χολαργού μας συστήνεται ξανά!


Τέσσερις βασικοί λόγοι για κάθε παιδί της πόλης ώστε να επιλέξει να γίνει μέλος της μεγάλης παρέας του τοπικού Προσκοπικού Συστήματος, το οποίο μετρά αισίως τα 75 χρόνια ενεργής αρωγής στη γειτονιά του Περικλέους.

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χολαργού είναι το παλαιότερο Σύστημα στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, καθώς μετρά 75 χρόνια ενεργής αρωγής στην πόλη μας!

Κάθε χρόνο, το Σύστημα πραγματοποιεί δράσεις για τους πολίτες του Δήμου μας, όπως BBQ το μήνα Ιούνιο, Χριστουγεννιάτικο παζάρι τον Δεκέμβριο κ.ά., ενώ βρίσκεται πάντα και στο πλευρό ανθρώπων που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Όμως, οι σημαντικότερες δράσεις αφορούν τα μέλη του Συστήματος.

Τι σημαίνει αυτό; Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χολαργού προσφέρει στα ανήλικα και στα ενήλικα μέλη του καινοτόμο και σύγχρονο πρόγραμμα δραστηριοτήτων στη φύση, που περιλαμβάνει:

  • Πολυσχιδείς δραστηριότητες περιβαλλοντικής αγωγής και ανάπτυξης της περιβαλλοντικής συνείδησης.
  • Πρωτότυπους τρόπους γνωριμίας και μελέτης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
  • Εκμάθηση στην πράξη της αξίας των συμμετοχικών-δημοκρατικών διαδικασιών οργάνωσης, διοίκησης και λήψης αποφάσεων.
  • Βιωματική εκπαίδευση και καλλιέργεια στάσεων και συμπεριφορών που προάγουν το σεβασμό στη διαφορετικότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Πρωτότυπα παιχνίδια και πρόσβαση σε πολλά είδη δραστηριοτήτων (ποδηλασία, αναρρίχηση, πεζοπορία κ.ά.).

Κάθε χρόνο, όλα τα τμήματα του Συστήματος πραγματοποιούν δράσεις κάθε Σαββατοκύριακο, πηγαίνουν τουλάχιστον 5 εκδρομές ετησίως σε ορεινά/νησιωτικά καταφύγια ή με σκηνές, από 1 έως και 4 ημέρες.

Φυσικά, το όμορφο ταξίδι κάθε Προσκοπικής χρονιάς ολοκληρώνεται με την πραγματοποίηση της καλοκαιρινής κατασκήνωσης στο ύπαιθρο! Καμία χρονιά μέχρι το 2021 δεν ακυρώθηκε Προσκοπική κατασκήνωση, εκτός από αυτή του 2021, λόγω της πανδημίας. Αυτό το καλοκαίρι τα πράγματα είναι λίγο πιο αισιόδοξα και οι Πρόσκοποί μας δηλώνουν έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία!

Για αυτούς, η Προσκοπική χρονιά θα ολοκληρωθεί με πολυήμερες εξορμήσεις στη φύση, στο βουνό αλλά και στη θάλασσα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας.

Γιατί να επιλέξει κάποιος το δικό μας σύστημα;

  • Το Σύστημα της πόλης μας στεγάζεται στο Άλσος Χολαργού, τι καλύτερο από το κέντρο του Δήμου μας, με άπλετο χώρο για παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο!
  • Είναι το παλαιότερο Σύστημα στην περιοχή και λόγω της ιστορίας του μπορείτε να μάθετε από πολλούς συνανθρώπους σας για την ποιότητα των δράσεων και του προσκοπικού παιχνιδιού!
  • Τα τμήματά του αποτελούνται από περίπου 20 παιδιά, που επιβλέπονται από 4-5 ενήλικα στελέχη. Έτσι, η αναλογία παιδιών και ενήλικων στελεχών είναι κατάλληλη ώστε να δίνεται η απαραίτητη προσοχή σε κάθε παιδί ξεχωριστά.
  • Τα ενήλικα στελέχη που απαρτίζουν τα επιτελεία είναι εκπαιδευμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) και φροντίζουν πάντα για την καλύτερη διαπαιδαγώγηση και ψυχαγωγία των παιδιών.

Facebook Page: 1ο Σύστημα Προσκόπων Χολαργού
Instagram: @1sp_xolargou
Email: 1p_Xolargou@sep.org.gr
Άλσος Χολαργού, είσοδος από Β. Μελά