Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών


Πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών σε διάφορα ευαίσθητα σημεία σε Χολαργό και Παπάγου υλοποιείται ήδη τις τελευταίες ημέρες από τη Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ενόψει της θερινής περιόδου και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της όχλησης εξαιτίας των κουνουπιών, έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιεί πρόγραμμα ψεκασμών, καταπολέμησης κουνουπιών από εδάφους, με περιβαλλοντικά συμβατές προνυμφοκτόνες επεμβάσεις, στοχευμένες σε ευαίσθητα σημεία του προαστίου (φρεάτια ομβρίων, σιντριβάνια, στάσιμα νερά, πλατείες, χαμηλή βλάστηση πέριξ παιδικών χαρών, πάρκα κ.λπ.), καθώς και τοποθέτηση ειδικών παγίδων για παρακολούθηση της πορείας των πληθυσμών των κουνουπιών.

Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται με παράλληλη δράση της Περιφέρειας Αττικής, με εγκεκριμένα σκευάσματα από το αρμόδιο Υπουργείο και δεν θεωρούνται επικίνδυνα για τα πουλιά και τα μικρά ζώα (σκύλους, γάτες κ.λπ.).

Διευκρινίζεται ότι οι περιοχές που θα ψεκαστούν, πλην των φρεατίων, θα οριοθετηθούν με έγχρωμη κορδέλα. Κατά τη διάρκεια του ψεκασμού παρακαλούνται οι πεζοί να μην πλησιάζουν την οριοθετημένη περιοχή, έως την απομάκρυνση της κορδέλας.

Επιπλέον, οι ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες (παιδιά και πάσχοντες από καρδιοαναπνευστικά νοσήματα ή αλλεργίες) θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγουν τις περιοχές που έχουν ψεκαστεί, για ένα εικοσιτετράωρο μετά τον ψεκασμό.