8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: «Γιορτάζουμε και στηρίζουμε το μεταφορικό μέσο του μέλλοντος»


Διαβάστε στο «Μένουμε Χολαργό» (menoumeholargo.gr) την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «8 Προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη» για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (3 Ιουνίου).

Αναλυτικά:

3η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα για το Ποδήλατο

Σήμερα 3 Ιουνίου παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου, γιορτάζουμε και στηρίζουμε το μεταφορικό μέσο του μέλλοντος και την μετακίνηση σε ανθρώπινες πόλεις.

Οι Ευρωπαϊκές Πόλεις σήμερα δαπανούν πάνω από ένα δις για να μετατρέψουν τους δρόμους τους σε διαδρομές συνύπαρξης με ποδηλατολωρίδες. Κάθε χρόνο στην Ευρώπη φτιάχνονται πάνω από 80 χιλιόμετρα διαδρομών ποδηλάτου. Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί γενναία υποδομές ποδηλάτου.

Επιδίωξη είναι να γίνουν οι πόλεις πιο φιλικές στον άνθρωπο και πιο υγιεινές, πιο ασφαλείς με πιο δίκαιες και αξιόπιστες μετακινήσεις.

Η παράταξη 8 Προτάσεις διεκδικεί ως ιδρυτική της αξία την Βιώσιμη Κινητικότητα, την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση πεζών και ποδηλατών και τις εναλλακτικές μετακινήσεις.

Διεκδικούμε σχεδόν καθημερινά σε όλα τα επίπεδα ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων προς τα σχολεία, τους αθλητικούς χώρους και τους Σταθμούς Μετεπιβίβασης σε όλους τους μεγάλους δρόμους του δήμου μας.

Ο λόγος που βάζουμε τη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο σε πρώτη προτεραιότητα είναι η επιδίωξή μας για μια πιο φιλική και ανθρώπινη γειτονιά

Με μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα, με λιγότερους θορύβους, με πιο αξιόπιστες, ήπιες και ασφαλής μετακινήσεις, με λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους, με λιγότερες απαιτήσεις για χώρους στάθμευσης Με πιο ζωντανές τις τοπικές αγορές, με περισσότερη καθημερινή άσκηση των κατοίκων και με την ενίσχυση της κοινωνικότητας στους δημόσιους χώρους.

Ιδιαίτερα επιδιώκουμε την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών προς τα σχολεία και τους αθλητικούς χώρους.

Η 3η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα για το Ποδήλατο μας Δίνει την δυνατότητα ενός απολογισμού που δυστυχώς στο Δήμο μας είναι αρνητικός καθώς καταργήθηκε και ο μοναδικός ποδηλατόδρομος που διαθέταμε και μας αφυπνίζει για πιο δυναμικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις.

#WorldBicycleDay

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»