8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: «Όχι στη σιδερόφραξη της ομπρέλας»


Για μια Δημοτική Αρχή περιορισμένης ευθύνης, που επιχειρεί να αποκλείσει την πρόσβαση των πολιτών και κυρίως της νεολαίας στο διαχρονικά μεγαλύτερο τοπόσημο-στέκι του Παπάγου, αυτό της ομπρέλας του μεγάλου πάρκου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «8 Προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη».

Αναλυτικά:

Είμαστε κάθετα αντίθετοι για τα κάγκελα στην Ομπρέλα Παπάγου

Χιλιάδες νέοι, ηλικωμένοι και παιδιά έχουν από μία ή πολλές αναμνήσεις από την Ομπρέλα στο Πάρκο του Παπάγου. Ένα τοπόσημο που από την δεκαετία του 1950 όταν ο δήμος μας ήταν και πάλι ενιαίος, δεν έμεινε ούτε ένα βράδυ χωρίς παρέα, χωρίς αστεία και πειράγματα, χωρίς γέλια και τραγούδια.

Ώσπου, μετά από 70 χρόνια έρχεται μια δημοτική αρχή περιορισμένης ευθύνης να το σιδεροφράξει, και να αποκλείσει την πρόσβαση των πολιτών και κυρίως των νέων για να απαλλαγεί από το «πρόβλημα».

Όμως, η συγκέντρωση των νέων στην Ομπρέπλα στο Μεγάλο Πάρκο του Παπάγου δεν είναι απλά ένα σταθερό στέκι χρόνων. Είναι θεσμός. Είναι το πραγματικό σήμα του Παπάγου στη συνείδηση των πολιτών και δεν έχει κάγκελα.

Καλούμε την δημοτική αρχή Αποστολόπουλου να αποσύρει την απόφασή της και να σεβαστεί την ιστορία και τη φυσιογνωμία του τόπου, που της δόθηκε εντολή να διαχειριστεί για λίγο. Να σεβαστεί την κοινωνία που της εμπιστεύτηκε την περιουσία της και να την παραδώσει, όπως την βρήκε χωρίς να την κακοποιήσει.

«8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»