«Ένα διαχρονικό πρόβλημα όπως τα πεζοδρόμια δεν πρέπει να παραβλέπεται»


Την τάση να κυκλοφορούν μηχανές επάνω στα πεζοδρόμια για την αποφυγή της κίνησης στους δρόμους αλλά και την προσωρινή στάθμευση οχημάτων επάνω στα πεζοδρόμια, έμπροσθεν ιδιωτικών πάρκινγκ, πολλές φορές μάλιστα από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, στηλιτεύει επωνύμως μέσω του «Μένουμε Χολαργό» (menoumeholargo.gr) αναγνώστης μας και κάτοικος της περιοχής.

Συγκεκριμένα:

«Καλημέρα σας. Δε γνωρίζω εάν έχετε ήδη θίξει το συγκεκριμένο θέμα, αλλά έχω προσέξει πως τελευταία είναι ιδιαίτερα της μόδας: 1.) το να χρησιμοποιείται το πεζοδρόμιο από μηχανάκια για να γλιτώσουν κίνηση στο φανάρι (Περικλέους) και 2.) το να μπλοκάρουν το πεζοδρόμιο αυτοκίνητα μόνο και μόνο επειδή έχουν ταμπέλα “no parking” για τους υπόλοιπους, καθώς έχουν ιδιωτικό γκαράζ. Περιττό να πω, το γκαράζ χρησιμοποιείται από τους ίδιους μόνο το βράδυ, ενώ για μικρές στάσεις μπλοκάρουν το πεζοδρόμιο για τουλάχιστον 10-30 λεπτά.

Το τραγικό είναι ότι τόσο οι άνθρωποι με μειωμένη ή καθόλου όραση, όσο και οι άνθρωποι που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται όλους αυτούς τους “έξυπνους”, καθώς η ίδια η Πολιτεία τους αντιμετωπίζουν ως τραγική μειονότητα και η κοινωνία των πολιτών συμπεριφέρεται λες και οι άνθρωποι αυτοί δεν υπάρχουν! Και όταν κάνεις παρατήρηση σε κάποιον ανεύθυνο που μπλοκάρει το πεζοδρόμιο, το μόνο που έχει να πει είναι “ε δε βλέπω κανέναν τυφλό/ανάπηρο να προσπαθεί να περάσει τώρα”.

Εάν δεν έχετε θίξει το θέμα πρόσφατα θα μπορούσατε να το αναφέρετε και πάλι. Η εποχή του covid έχει ήδη δημιουργήσει κάθε λογής προβλήματα υγείας σε όλους. Προβλήματα που εντείνονται για τους ανθρώπους που και πριν την πανδημία για να κάνουν μια βόλτα στη γειτονιά τους έπρεπε να κάνουν τάμα σε κάποιον άγιο να μην έχει παρκάρει κάποιος ασυνείδητος στο πεζοδρόμιο.

Σας στέλνω το μήνυμα αυτό γιατί πρόσεξα πως τα ποστς σας σχετικά με το θέμα του γηπέδου στην περιοχή είχαν μεγάλη απήχηση. Επομένως, ένα διαχρονικό πρόβλημα όπως είναι το προαναφερθέν πάντα πρέπει να τονίζεται και να μην παραβλέπεται.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Σταύρος Χρυσόπουλος Μόσχος».