Καταγγέλλει Αποστολόπουλο και ο Τούτουζας


Για απαράδεκτη και αήθη πρακτική του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου, στο θέμα της προώθησης νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση της δυνατότητας προσαύξησης του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους κτιρίων που προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός κάνει μεταξύ άλλων λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης (9/6) ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τούτουζας.

Αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΥΤΟΥΖΑ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αήθη πρακτική του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση της δυνατότητας προσαύξησης του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους κτιρίων που προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός.

Αρχικά ο ίδιος αγνόησε επιδεικτικά τις δημοτικές υπηρεσίες και τα έμπειρα στελέχη τους, συμβουλευόμενος και συνεργαζόμενος αποκλειστικά με τους συμβούλους του και κατέθεσε προς ψήφιση ένα έκτρωμα το οποίο στη συνέχεια υπερψήφισε μαζί με τους συμβούλους της πλειοψηφίας, αγνοώντας αυτή τη φορά τους δημότες και την κοινωνία του Παπάγου-Χολαργού.

Η ρύθμιση που προτείνει ο δήμαρχος εναντιώνεται στην εύρυθμη λειτουργία της οικοδομής και των ακινήτων σε μια περίοδο που πασχίζει να ορθοποδήσει μετά από ένα χρόνο πανδημικής κρίσης. Πλήττει την ευημερία του οικιστικού ιστού της πόλης αφού ουσιαστικά προτείνει την κατάργηση των χώρων στάθμευσης. Ανατρέπει το σχεδιασμό δεκάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και εισβάλει στις τσέπες τους αφαιρώντας τις οικονομίες μιας ζωής ή παρεμβαίνει αυθαίρετα σε προϋπολογισμούς ήδη σχεδιασμένων έργων.

Το σημαντικότερο όλων όμως και το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, είναι η αμετροέπεια και η λουδοβίκειος συμπεριφορά ενός δημάρχου που αποφασίζει και διατάζει ερήμην της κοινωνίας.

Είναι άραγε η αρχή μιας νέας ηθικής διακυβέρνησης; Είναι μόνο η συνηθισμένη αλαζονεία της εξουσίας ή είναι η επιλογή στάσης του Ηλία Αποστολόπουλου;

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια προσωπική του επιλογή να πλήξει το δήμο μας και να ταλαιπωρήσει κατοίκους και επιχειρήσεις.

Γραφείο Τύπου ΣΥΝ-ΠΟΛΙΣ
09.06.2021