Δανεικό στην Άνδρο απορριμματοφόρο του Χολαργού!


Την ώρα που Χολαργός και Παπάγου βιώνουν τις χειρότερες ημέρες τους στον τομέα της καθαριότητας, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού στέλνει εν μέσω θέρους… προξενιό στη συμπαθή Άνδρο ένα απορριμματοφόρο, λόγω… της αυξημένης τουριστικής κίνησης του νησιού.

Τη σχετική απόφαση έλαβε ομόφωνα (απόντων των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης) την Τρίτη (20/7) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν στο αποψινό (21/7) Δημοτικό Συμβούλιο, έστω κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας.

Ακολουθεί η εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας:

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Εισήγηση

Θέμα: Έγκριση για τη δωρεάν παραχώρηση για χρήση του απορριμματοφόρου οχήματος KHO 5975 μάρκας Mercedes στο Δήμο Άνδρου

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 11904/05-07-2021 έγγραφο, ο Δήμος Άνδρου ζητά την παραχώρηση χρήσης ενός απορριμματοφόρου οχήματος, για την κάλυψη άμεσων αναγκών καθαριότητας στο νησί για ολιγόμηνο χρονικό διάστημα.

Η συμβολή του Δήμου μας με την παραχώρηση του απορριμματοφόρου οχήματος στο Δήμο Άνδρου, είναι απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών αποκομιδής των απορριμμάτων, δεδομένου ότι αυτές πολλαπλασιάζονται τη θερινή περίοδο λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας από δημότες, κατοίκους και τουρίστες.

Επιπλέον, λόγω μείωσης ποσοτήτων των απορριμμάτων και των δρομολογίων στο Δήμο μας κατά το μήνα Αύγουστο, είναι διαθέσιμο ένα απορριμματοφόρο όχημα.

Τα έξοδα μετακίνησης από τη Ραφήνα προς την Άνδρο και αντίστροφα καθώς και οποιαδήποτε βλάβη τυχόν προκύψει κατά τη διάρκεια της παραχώρησης, θα βαρύνουν το Δήμο Άνδρου.

Ο Διευθυντής Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
Παναγιώτης Αυγουστάκης