Ευθεία επίθεση στη Χαμηλοθώρη από τον Τράκα


Απάντηση επί… προσωπικού του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στη Δημοτική Σύμβουλο της αντιπολίτευσης, με το Μιχάλη Τράκα να αφήνει σαφείς υπόνοιες για συγκεκριμένες συμβάσεις της εταιρείας της κ. Χαμηλοθώρη με τον ΣΠΑΥ αλλά και για την ίδια την προσφορά της αιρετής των «8 Προτάσεων» στην πόλη και το Δήμο.

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η παραίτηση των κ.κ. Χαμηλοθώρη-Σιώτου από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά και η σχετική ανακοίνωση εκ μέρους της πρώτης.

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Τράκα:

Προς Κα Ν. Χαμηλοθώρη, Δημοτική Σύμβουλο
Κοιν.: Κα Μ. Σιώτου, Δημοτική Σύμβουλο

28/7/2021

Θέμα: Απάντηση στην ανακοίνωση – παραίτησής σας από Μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Κα Χαμηλοθώρη θα ήθελα να σας ενημερώσω, αν και το γνωρίζετε, ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν αποφασίζει αλλά γνωμοδοτεί στα περισσότερα θέματά της προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, για την έγκρισή τους ή μη.

Εσείς λοιπόν με τη συμμετοχή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο έχετε τη δυνατότητα να εκφράσετε την άποψή σας και να καταγραφεί στα πρακτικά τα οποία, ως γνωστό τηρούνται κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η άποψή σας καταγράφεται ανάλογα με τη ψήφο σας και ουδέποτε εκφράσατε κάποια αντίρρηση ή ένσταση για μη ορθή αποτύπωση των αποφάσεων του οργάνου ή της τήρησης των διαδικασιών. Πρόσφατα μάλιστα κατά τον απολογισμό των πεπραγμένων της εν λόγω επιτροπής, ουδεμία παρατήρηση ή διαφωνία διατυπώσατε για λάθη ή παραλείψεις.

Άρα ο ισχυρισμός σας ότι η μη τήρηση πρακτικών στην Ποιότητα Ζωής σας οδήγησε σε παραίτηση είναι καθαρά προσχηματικός, και εντάσσεται ως συνήθως στην προσπάθειά σας να δημιουργήσετε εντυπώσεις δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας σας και της πιθανής μη επανατοποθέτησής σας λόγω της αποστασιοποίησης από την παράταξη με την οποία έχετε εκλεχθεί.

Όσο για το χρόνο καθυστέρησης των απαντήσεών που αναφέρετε, αυτό οφείλεται κυρίως στο φόρτο εργασίας.

Θα ήθελα όμως με τη σειρά μου να σας ρωτήσω γιατί εδώ και τρείς μήνες συστηματικά εσείς αποφεύγετε να απαντήσετε στα ερωτήματα που σας έχουν τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο από εμένα προσωπικά όσο και από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης και επικεφαλής παράταξης, κ. Περικλή Ζήκα.

Εκ νέου σας καλώ να απαντήσετε:

1. Ποιο το ύψος των συμβάσεων που έχετε συνάψει με τον ΣΠΑΥ;

2. Τί είδους υπηρεσίες παρείχατε;

3. Για ποιο λόγο καμία από αυτές τις υπηρεσίες δεν έφτασαν στην εθελοντική ομάδα της ΔΑΠΑΧΟ ή άλλες δομές του Δήμου μας;

4. Πώς είναι δυνατόν οι εργασίες που αναλάβατε να μην γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό ή ακόμα και στο δημοτικό συμβούλιο και να μην δημοσιοποιηθούν;

Τέλος, θα ήθελα να σας προτρέψω να κάνετε ένα απολογισμό στο τι έχετε προσφέρει στην πόλη μας τα χρόνια που δραστηριοποιείστε, γιατί νομίζω ότι το μοναδικό πράγμα που κάνετε είναι να δημιουργείτε εντυπώσεις και προβλήματα με γνώμονα το δικό σας προσωπικό συμφέρον και όχι το συμφέρον της πόλης.

Εύχομαι στο μέλλον να αλλάξετε τακτική και νοοτροπία.

Μιχάλης Τράκας
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων,
Ποιότητας Ζωής και Παιδείας
Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής