Μια ξεχωριστή προσκοπική εβδομάδα στην Περδικόβρυση (pics)


Τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, τα παιδιά και οι βαθμοφόροι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χολαργού έζησαν μια εβδομάδα (10-17/7) γεμάτη ενέργεια και κέφι στο μαγευτικό κατασκηνωτικό κέντρο του Παρνασσού, αναπληρώνοντας στο έπακρο τις χαμένες στιγμές της περασμένης χρονιάς.

Στο σχετικό απολογιστικό σημείωμά τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Ιούλιος 2021

Πέρασαν 2 χρόνια από την προηγούμενη κατασκήνωση του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χολαργού, μα οι εμπειρίες που έζησαν τα παιδιά στη φετινή μας κατασκήνωση Ομάδας στην Περδικόβρυση Παρνασσού θα είναι σίγουρα αξέχαστες και αναπλήρωσαν τις χαμένες της προηγούμενης χρονιάς!

Λίγα λόγια για το πώς κύλησαν τα πράγματα…

Ένα μήνα πριν βγήκε η ανακοίνωση από το ΣΕΠ ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τις καλοκαιρινές μας κατασκηνώσεις αλλά με συγκεκριμένες συνθήκες και μέτρα. Το επιτελείο της Ομάδας ήταν ήδη έτοιμο και είχε επιλέξει το προσκοπικό κατασκηνωτικό κέντρο στην Περδικόβρυση Παρνασσού για να περάσει εκεί 7 μέρες τον Ιούλιο. Χωρίς να έχουν έρθει σε επαφή τα παιδιά μεταξύ τους, όλοι οι συμμετέχοντες, παιδιά και ενήλικα στελέχη, έκαναν rapid test κατα του COVID-19 έως και 36 ώρες πριν την κατασκήνωση και ήταν όλα αρνητικά. Τα rapid test ήταν μια χορηγία του LOCUS-MEDICUS όπου σε συνεννόηση πρώτα με την αντιδήμαρχο κ. Μουντάκη και στη συνέχεια με τον γιατρό κ. Τσιλιβάκο μπορέσαμε και κάναμε σωστά και με ασφάλεια τα προβλεπόμενα.

Έτσι, το Σάββατο 10/7 ξεκίνησε η προκατασκήνωση και την Κυριακή 11/7 η κατασκήνωση της Ομάδας μας!

Το μέρος ήταν πανέμορφο, ο καιρός ιδανικός, τα παιδιά γεμάτα ενέργεια και κέφι και οι βαθμοφόροι έτοιμοι να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες μαζί τους!

Ύστερα από 4 μέρες ελεγχθήκαμε ξανά κατά του COVID-19 και αφού βεβαιωθήκαμε ότι όλοι ήταν υγιείς, συνεχίσαμε την κατασκήνωσή μας μέχρι και το Σάββατο 17/7 που γυρίσαμε στο Χολαργό. Είμαστε περήφανοι που η χρονιά έκλεισε με κατασκήνωση και γεμάτοι όρεξη για την επόμενη χρονιά!

Οι φωτογραφίες θα σας πείσουν για τη θετική ενέργεια αυτής της κατασκήνωσης! (Όπου εμφανίζεται συμμετέχοντας χωρίς μάσκα, είναι είτε σε παιχνίδι με έντονη σωματική δραστηριότητα, είτε μετά από τις 5 μέρες όπου όλοι ήταν αρνητικοί στον COVID-19 με διπλό έλεγχο).

Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις μέλος αυτής της παρέας που λέγεται 1ο Σύστημα Προσκόπων Χολαργού, μείνε συντονισμένος στο facebook ή στο instagram του συστήματος για να μάθεις πότε ξεκινάνε οι εγγραφές για την επόμενη χρονιά!».