Παρελθόν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Χαμηλοθώρη-Σιώτου


Την παραίτησή τους από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Παπάγου-Χολαργού υπέβαλαν οι δύο αιρετές των «8 Προτάσεων», διαμαρτυρόμενες προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής και Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Μιχάλη Τράκα, για τη μη τήρηση πρακτικών κατά τις συνεδριάσεις και τις ως εκ τούτου άκυρες αποφάσεις που εκδίδονται και εν συνεχεία προωθούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη Νατάσσα Χαμηλοθώρη να καταγγέλλει μάλιστα προσωπικά και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παπάγου, Μιχάλη Υφαντή, για λεκτική επίθεση προς το πρόσωπό της.

Αναλυτικά:

Μία Ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και τη συμμετοχή μας σε αυτή

Με το έγγραφό μας με αρ. πρωτοκόλλου 6962/16-4-21 ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής να μας παραδώσει το βίντεο της 4ης συνεδρίασης στην οποία αφενός συζητήθηκαν πολύ σημαντικά θέματα για τα οποία καταθέσαμε ερωτήματα που ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε να μας αποστείλει τις απαντήσεις, αφετέρου δέχθηκα προσωπικά λεκτική επίθεση από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παπάγου, επειδή άσκησα έλεγχο στο έργο του.

Λίγες μόνο μέρες μετά, στις 20/4/21, ο κ. Τράκας μας απάντησε ότι οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μέσω τηλεδιάσκεψης «δεν καταγράφονται, ούτε βιντεοσκοπούνται οπτικοακουστικά».

Και τα δύο έγγραφα τα προωθήσαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών για μία γνωμοδότηση, αρχικά. Η απάντηση από το Τμήμα Οργάνωσης Τ.Α. Α’ βαθμού της Δ/νσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ ήταν η αναμενόμενη, δηλαδή ότι και στις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης ισχύει ό,τι ακριβώς ισχύει και στις δια ζώσης σε σχέση με την τήρηση πρακτικών και τις δυνατότητες που υπάρχουν και φυσικά ακολουθούν τις πρακτικές που τηρούνται για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, μας προτάθηκε να κάνουμε εκ νέου αίτημα προς τον Πρόεδρο ζητώντας τα πρακτικά και επισυνάπτοντας μαζί το δικό τους έγγραφο. Αυτό και κάναμε στις 28/5/21.

Πιθανώς δεν φαντάζεστε τη συνέχεια, η οποία ήταν καμία απάντηση! Μέχρι σήμερα. 53 ημέρες μετά.

Όσοι είστε και παλαιότεροι Δημοτικοί σύμβουλοι γνωρίζετε ότι χωρίς πρακτικά, οι αποφάσεις της Επιτροπής είναι άκυρες. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία δε, είναι εισηγήσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Αντιλαμβάνεστε όλοι το ντόμινο κακής διοίκησης, που φτάνει μέχρι το ανώτατο όργανο του Δήμου.

Εμείς ως οφείλουμε κι όπως ο ρόλος μας, μας επιβάλει θα ενημερώσουμε τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Όμως επειδή δεν βρίσκουμε κανένα απολύτως νόημα στη συμμετοχή με τους αδιαφανείς όρους που έχετε στήσει και λειτουργείτε τις Επιτροπές καταθέτουμε σήμερα τις παραιτήσεις μας, τη δική μου από τη θέση τακτικού μέλους, και της Μαρίας Σιώτου από τη θέση του αναπληρωματικού μέλους, εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο εκλεχτήκαμε.

Νατάσσα Χαμηλοθώρη
Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού