Συνεχίζεται ο «χαρτοπόλεμος» Δήμου – «8 Προτάσεων»


Απούσα από τα όσα συμβαίνουν σχετικά με τους εμβολιασμούς η παράταξη Κουγιουμτζόπουλου σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, «η μπάλα στην εξέδρα» η ανταπάντηση των «8 Προτάσεων» στο «χορό» των ανακοινώσεων με αφορμή την αρχική ανακοίνωση της παράταξης της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Απάντηση στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «8 Προτάσεις» σχετικά με την εκστρατεία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για τον εμβολιασμό

Σε απάντηση της ανακοίνωσης των «8 Προτάσεων», σχετικά με την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό, απαντούμε ότι μάλλον η εν λόγω δημοτική παράταξη είναι «απούσα» από τα όσα συμβαίνουν και προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί τις ενέργειες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και συγκεκριμένα:

Τον Φεβρουάριο του 2021 ανακοινώσαμε την έναρξη των εμβολιασμών στο Εμβολιαστικό Κέντρο Χολαργού και προηγουμένως είχαμε στείλει επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό το Κέντρο.

Εκδώσαμε και διανείμαμε φυλλάδιο υπέρ του εμβολιασμού, σε δράσεις ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), καθώς και σε κεντρικά σημεία του Δήμου.

Επικοινωνήσαμε άμεσα με όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας, προκειμένου να τους κλείσουμε τα ραντεβού τους για εμβολιασμό, σε περίπτωση που δεν μπορούσαν.

Είμαστε από τους πρώτους Δήμους που μεταφέρουμε πολίτες στα εμβολιαστικά κέντρα με οχήματα του Δήμου.

Διοργανώσαμε διαδικτυακή συζήτηση, όπου επιστήμονες ανέλυσαν τα οφέλη του εμβολιασμού.

Σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, έχουν γίνει αρκετές ανακοινώσεις στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και αναρτήσεις σε κεντρικά μέσα επικοινωνίας.

Όσον αφορά στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, τηρούμε ήδη λίστα συμπολιτών μας που ανήκουν στις κοινωνικές δομές και σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων πολιτών στον Βόρειο Τομέα Αττικής, ενώ το ποσοστό πληθυσμού που έχει ήδη εμβολιαστεί ή έχει προγραμματίσει εμβολιασμό ξεπερνάει το 78%, γεγονός που δείχνει αν μη τι άλλο, ότι και οι ενέργειες της δημοτικής αρχής έχουν συμβάλλει σε αυτό το αποτέλεσμα.

8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ

«Την μπάλα στην εξέδρα» η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου και για την εκστρατεία των εμβολιασμών

Η δημοτική αρχή του κ. Αποστολόπουλου και στο σοβαρότατο θέμα της εκστρατείας των εμβολιασμών για το 4ο κύμα, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, ενώ διαστρεβλώνει έννοιες και λέξεις προκειμένου να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη αδράνειά της.

Μπερδεύει την υποχρέωση που της επέβαλε ο νόμος την Άνοιξη του 2020: «οι δημοτικές δομές κοινωνικής πρόνοιας να μεταφέρουν ευπαθείς ομάδες στα εμβολιαστικά κέντρα» με την νέα υπηρεσία που ενεργοποίησε μετά τις 5 Ιουλίου 2021 ο ΕΟΔΥ για την κατ’ οίκον εξυπηρέτηση των ατόμων, που έχουν δυσκολία μετακίνησης.

Μπερδεύει τους εμβολιασμούς, με τα ράπιντ τεστ που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στους Δήμους όλης της Ελλάδας.

Μπερδεύει την πρότασή μας για τηλεφωνική γραμμή πληροφόρησης με ένα post που έκανε στα social media.

Μπερδεύει τους «ωφελούμενους» επισιτιστικής βοήθειας του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας με τους ανθρώπους που έχουν αδυναμία να μετακινηθούν, όπως ένας άνθρωπος 40 χρόνων που έχει σπάσει το πόδι του.

Τέλος, μπερδεύει την φορά της ανισότητας μικρότερο – μεγαλύτερο όταν επικαλείται ότι ο δήμος Παπάγου Χολαργού «έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων πολιτών στον Βόρειο Τομέα Αττικής, με 78%», όταν ο Μ.Ο. σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας στον Βόρειο Τομέα της Αττικής είναι 81,27%. Λες και αυτό θα την απάλλασσε από την ανάγκη ενίσχυσης των εμβολιασμών.

Είναι σίγουρο ότι η παράταξη «8 Προτάσεις», είναι απούσα από το δήμο που νομίζει ότι διαχειρίζεται η παράταξη του κ. Αποστολόπουλου. Εμείς ζούμε και κυκλοφορούμε σε έναν δήμο που σύμφωνα με τα δεδομένα της στατιστικής υπηρεσίας οι ηλικιωμένοι ανέρχονται στους 15.000, και όχι μόνο τα 500 μέλη του ΚΑΠΗ και οι ωφελούμενοι της επισιτιστικής βοήθειας.

Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή του κ. Αποστολόπουλου ανάρτησε μια άσχετη και αποπροσανατολιστική απάντηση στη ιστοσελίδα του Δήμου και στο Page του Facebook προκειμένου να κρύψει την αδράνειά της για μια ακόμη φορά, αποκρύπτοντας βέβαια την ίδια την αρχική ανακοίνωση μας, αντίθετα σε κάθε δεοντολογία, διότι τότε ο κάθε πολίτης θα είχε την ευκαιρία να καταλάβει ότι εμείς παρακινούμε την δημοτική αρχή για συμμετοχή στην νέα καμπάνια εμβολιασμών μέσω ενημερωτικής τηλεφωνική γραμμής, στην ανάπτυξη της νέας κατ’ οίκον υπηρεσίας του ΕΟΔΥ, όπως παρακινεί με επιστολή του και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας τον κ. Αποστολόπουλο τρεις ημέρες μετά από εμάς και με εβδομαδιαία ανακοίνωση προς τους δημότες των κρουσμάτων για την αποφυγή χαλάρωσης και εφησυχασμού, όπως και ψεκασμούς στους δημόσιους χώρους. Τότε μόνο ο κάθε πολίτης θα θα είχε την ευκαιρία να καταλάβει, ότι η απάντηση της δημοτικής αρχής δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα όσα επισημαίνουμε.

Καλούμε πρώτα από όλα την δημοτική αρχή να μην χρησιμοποιεί ως καθεστώς της Βόρειας Κορέας τις επίσημες σελίδες του Δήμου στο διαδίκτυο και τα Social Media, διότι αυτά ανήκουν στους δημότες που τα πληρώνουν αδρά και έχουν κάθε δικαίωμα σφαιρικής και όχι μονόπλευρης πληροφόρησης.

Την καλούμε επίσης, αντί να υπεραμύνεται της παθητικής της αδράνειας, να ενεργοποιηθεί επιτέλους και να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της, όπως την έχουμε παρακινήσει με πολλές ανακοινώσεις μας εδώ και πολύ καιρό και να μην βαφτίζει το ψάρι-κρέας προκειμένου να καλύψει τις αδυναμίες της.

Σημείωση: Ο κ. Αποστολόπουλος έχει ανεβάσει κάθε φωτογραφία που θα μπορούσε στα Social Media εκτός από τον εμβολιασμό του, σε αντίθεση με όλους τους άλλους δημάρχους της Ελλάδας και της Ευρώπης προκειμένου να δώσουν το καλό παράδειγμα στις τοπικές τους κοινωνίες. Τον καλούμε να το κάνει έστω και με καθυστέρηση.